У Тернополі на Водохреща відбудеться міжконфесійне водосвяття

19 січня християни відзначають Водохреща. Священнослужителі це свято називають Богоявлення Господнє. Про цілющі властивості води відомо давно. А йорданська – має велику силу, стверджує сотрудник Катедрального собору УГКЦ отець Роман Дутча.

У силу йорданської води вірять не лише священики. Для багатьох потреб використовують її християни. Щоб набрати свяченої води, вони стоять у чималих чергах.

Освячену на Водохреща воду зберігають цілий рік. Упродовж цього часу вона не псується і не втрачає цілющих властивостей. Пояснити такий феномен поки що не зміг ніхто.

Отож, 19 січня о 12 годині з нагоди свята Хрещення Господнього у Тернополі відбудеться міжконфесійне водосвяття, до участі в якому запрошено представників різних єпархіальних управлінь.  Водосвяття відбуватиметься біля хреста, встановленого на набережній Тернопільського ставу з нагоди 1020-річчя Хрещення України.

Учасники Богослужіння матимуть змогу набрати освяченої води для власних потреб. Планується також, що духовенство традиційно освятить воду Тернопільського ставу.

Коментарі вимкнені.