У Тернополі ресурсний центр буде виховувати молодих громадських діячів (фото)

20 червня 2011 року сесією міської ради було прийняте рішення «Про надання в оренду приміщення Центру дозвілля та молодіжних ініціатив ім. О.Довженка творчому молодіжному об`єднанню «Нівроку» для створення молодіжного ресурсного центру”.

«Нівроку» має більш, ніж 20 років стажу активної громадської роботи. Об’єднання займається соціальними та політичними проектами в галузі інформування громадськості про діяльність місцевої влади, зокрема, щодо прозорості та відкритості бюджетної політики органів влади.

3 листопада 2011 року у вищевказаному приміщенні відбулось відкриття конференц-залу та офісного приміщення центру. Це ще не кінцевий варіант задуманого, але вже цілком життєздатний комплекс. Проект реалізовано об’єднанням «Нівроку» у активній співпраці з міською радою та іншими громадськими організаціями міста. Основними завданням центру є надання інформаційних, довідкових, рекламно-пропагандистських та просвітницьких послуг; ресурсне забезпечення соціальної роботи для дітей та молоді Тернополя.

У Центрі буде здійснюватись навчання молодіжних лідерів, упроваджуватимуться інноваційні технології громадської роботи, проводитиметься аналіз громадської діяльності, готуватимуться необхідні методичні матеріали, проходитимуть тренінги, семінари, круглі столи, прес-конференції, тощо. На переконання ініціаторів, таким чином, у Тернопіль будуть залучені додаткові ресурси, що активізують роботу громадських організацій.

Захід відвідали: міський голова Тернополя Сергій Надал, депутати міської та обласної ради, активісти громадських організацій,журналісти та запрошені гості.

Свято розпочалось зі вступного слова Володимира Ханаса – ідейного лідера практично усього громадського руху Тернополя. Володимир подякував усім волонтерам, які допомагали у реалізації задуму. Також розпочав відео-презентацію кінцевого варіанту ресурсного центру.

Голова ТМО «Нівроку» Олександр Домбровський показав на трьохмірній відео-моделі, як буде виглядати ресурсний центр. За допомогою гіпсокартонних конструкцій буде розділено фойє будівлі на кілька конференц-залів, які будуть призначені для різних потреб: це виставки, семінари, майстер-класи, тренінги та інше.

Наслідник та послідовник Володимира Ханаса син Василь продовжив справу батька. Для проекту Василь розробив веб-сайт, на якому публікуються усі новини про роботу ресурсного центру. Окрім того, усі хто підписались у «прихильники» блогу, будуть отримувати своєчасну розсилку новин. Молодшим Ханасом також розроблена карта Тернополя, на якій показано місце розташування усіх громадських організацій міста, що полегшує пошук та залучення активістів до спільної справи.

Презентацію продовжив Іван Омелян, тренер політичних студій та аналітики. Іван презентував свій проект «Школа громадської активності», який вже народився у стінах ресурсного центру.

Своє слово також сказав міський голова Тернополя Сергій Надал. Мер радіє, що тепер молодь буде мати місце зустрічей та для роботи у напрямку громадського руху. Раніше приміщення практично пустувало, та привести його у пристойний вигляд за державні кошти не реально, а для міського бюджету це не підйомна ніша. Тому на сесії у червні воно було передано ТМО «Нівроку» у безкоштовну оренду, за умови, що будуть залучені грандові кошти у реконструкцію та розвиток (на перших порах це 400 000 гривень). Надал сподівається, що це підвищить громадську активність серед молоді, яка зараз на критично низькій позначці у один процент.

Нагадаємо, що місцева «Партія регіонів» вважає це дерибаном комунального майна. Реакція зрозуміла, партія президента боїться активних людей.

Від депутатського корпусу виступив Богдан Попадин. Він зізнався, що у своїх 47 років, себе відчуває лише на 27, але прекрасно уявляє, що час передавати естафету молодим. За 8-12 років у міській раді вже будуть сидіти активісти, які пройшли школу у ресурсному центрі. Попадин закликав молодь змінити Україну та Тернопіль на краще. Політик чекає критики та моніторингу міської влади, але також сподівається, що належно оцінять і позитивну роботу мерії.

Далі міський голова відповів на запитання журналістів.

По закінченні офіційної частини, учасники презентації перейшли у конференц-зал на фуршет.

Святослав Журовський

-1 thoughts on “У Тернополі ресурсний центр буде виховувати молодих громадських діячів (фото)

  • 20:56 | 4.11.2011 о 20:56
    Permalink

    Дякую, Святославе, за об’єктивну статтю і хороші фото. Я ще й непогано виглядаю… З повагою, Богдан Попадин

  • 20:57 | 4.11.2011 о 20:57
    Permalink

    Яка ідилія: Ханас (добре жив при Заставному, а при Надалу зажив ще краще, хороший друг регіоналів), Зозуля (політичне минуле з кучмістами), Дулеба, Черкашин, Сцібайло… Ще сюди б Ярослава Чорнозуба.
    Не є прихильником регіоналів, але дерибан комунального майна у цьому випадку – це гарно замаскований факт. Невже лише ці люди можуть розвивати молодіжний рух в Тернополі? Нема достойніших від цих грантоїдів?

  • 01:13 | 6.11.2011 о 01:13
    Permalink

    хто хотів- той і почав щось робити)

  • 22:51 | 6.11.2011 о 22:51
    Permalink

    ТАК, ЛЮДЯМ ПРИТАМАННО ГОВОРИТИ ПРО ТЕ, ЩО ВОНИ НЕ ЗНАЮТЬ І НЕ ВІДАЮТЬ, А ПОПРОБУЙИЕ ВИ, ПРОВЕСТИ 20 РОКІВ ПІДРЯД ТУРНІР З ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ, СЛАБО??????

Коментарі вимкнені.