У Тернополі “свободівці” запозичили досвід “кнопкодавів” з Ради

Члени фракції “Свобода”, які мають більшість в Тернопільській міській раді продемонстрували своє вміння проводити голосування за кількох членів своєї фракції одночасно.

Це відбулося на сесії, що була наступною після встановлення в залі електронної системи голосування. До того такі махінації не були можливі, адже обранці голосували, піднімаючи руку.

На сесій ж, яка відбулася 8 квітня під час голосування за кілька питань порядку денного, депутати-свободівці, виходячи з залу залишали свої картки в системі. Голосування за них проводили їхні сусіди по столу.

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що членам фракції “Свобода” роз’яснюють, що таким чином діяти не варто. В той же час, мер каже, що нічого страшного не сталося.

“Ви ж помітили, що наша фракція завжди голосує одноголосно. За кілька днів до сесії проводиться засідання фракції, кожне питання обговорюється, і приймається єдине рішення. Такого щоб 28 “за” а троє “проти” – немає. Відповідно, коли під час сесії якийсь депутат вийшов покурити, чи у своїх справах, і в той же час відбулося те, про що ви говорите – рішення і так підтримується цілою фракцією”, – пояснив у коментарі Gazeta.ua Сергій Надал.

Голова Тернополя додає, що рішення сесій в міськраді завжди підтримуються депутатами інших фракції, відповідно голосів “за” традиційно – 40-50. Тож голоси депутатів-свободівців, які ненадовго відлучилися з залу – не принципові.

Сам Надал зазначав, що не бачив на власні очі, як депутати голосують чужими картками, відповідно не може чітко сформулювати свою реакцію стосовно цього факту.

Голосування за відсутніх депутатів чужими картками є також однією з найбільших проблем у Верховній Раді України.
Андрій ЯНОВИЧ

-1 thoughts on “У Тернополі “свободівці” запозичили досвід “кнопкодавів” з Ради

  • 00:33 | 15.04.2011 о 00:33
    Permalink

    не смішіться пане мере – голосують вони як стадо,тобто як їм сказано попередньо,половина навіть не розуміє, за що,але Бог все бачить і кожний отримає по заслузі.Амінь

Коментарі вимкнені.