У Тернополі відбувся Другий тур флорбольної Вищої ліги Ternopil Winter Cup (фото)

Другий тур флорбольної Вищої ліги під назвою Ternopil Winter Cup відбувся у Тернополі протягом 10-11 грудня. Гра проходила у приміщенні спортивного залу дитячо-юнацької спортивної школи № 3, а юніори змагалися у ЗОШ № 26. Між собою змагалися команди«Лемберг» (Львів), «К.Ф.К.» (Київ), ФлК «Тернопіль» (Тернопіль) та «Скіф» (Новий Розділ) . За змаганнями спостерігали суддівські бригади з Донецька та Мелітополя, а також Яніс Гравітіс(Латвія).
Хоча здобути першість у даному змаганні тернпоільска команда не зуміла, однак виборола почесне друге місце. У загальному рейтингу «Тернопіль» посідає четверту сходинку.
Це було не останнє змагання у цьому році: у суботу прийматимемо другий тур шкільної ліги у двох вікових категоріях: U-10 та U-14

Довідка

Флорбол — командний вид спорту. Грається пластиковим м’ячем, удари по якому наносяться клюшкою. Ціль гри: забити м’яч у ворота суперника

На полі в кожній команді присутні 5 польових гравців і один воротар. Контролювати м’яч дозволяється лише клюшкою, яка є у всіх польових гравців. Ногою дозволяється зупиняти м’яч, але не наносити удари по воротах. Ця гра схожа на хокей з м’ячем і на хокей без льодової площадки, проте в правилах цих ігор є суттєві відмінності. В ході гри дозволяється необмежена кількість замін, які можна проводити, не зупиняючи гру. Тривалість гри – 3 періоди по 20 хв. Перерва між періодами триває 10 хвилин. У деяких випадках третій період у флорболі не грається.
Флорбол – безконтактна гра. Єдиним дозволеним силовим прийомом є гра плечем в плече, у випадку ведення боротьби за м’яч, не контрольованим жодним з гравців. Якщо гравець порушив правила, протилежна команда отримує право на штрафний удар. Гравців можуть наказувати дво- або п’ятихвилинними вилученнями. За неспортивну поведінку гравець може бути вилучений на 10 хв. Найважчим покаранням є вилучення до завершення матчу.
Гра проходить на площадці розміром 40 на 20 метрів, закритої бортиками, кути заокруглені. Існує другий варіант проведення гри: на площадці розміром 24 на 14 метрів, в такому випадку команда складається з трьох польових гравців і одного воротаря. Розмір воріт: 1.60 на 1.15 метрів. Ключки зазвичай робляться із пластику, їхня довжина не може бути довшою ніж 105 сантиметрів і вагою не більше 350 грамів. М’яч зроблений із пластмаси, його діаметр становить 72 мм, максимальна маса – 23 грама. У м’ячі є 26 отворів.

Коментарі вимкнені.