У Тернополі заборонили нараховувати плату за тепло по лічильника

Виконком Тернопільської міської ради прийняв рішення призупинити нарахування оплати за послуги теплопостачання за показниками будинкових лічильників, – повідомила прес-служба Тернопільської міської ради.

Таке рішення виконком прийняв враховуючи заяви мешканців житлових будинків, обладнаних засобами обліку теплової енергії та законодавчу неврегульованість питання щодо оплати теплової енергії, яка виділяється стояками у квартирах, відключених від системи централізованого опалення.

Окрім того, виконавчий комітет міськради вирішив зобов’язати комунальне підприємство теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради нараховувати плату за послугу з централізованого опалення споживачам, які проживають у багатоквартирних житлових будинках, обладнаних засобами обліку теплової енергії виключно за нормативами (нормами) споживання.

“Показники будинкових лічильників при нарахуванні за послуги опалення можна використовувати тільки тоді, коли у житловому будинку не має квартир з індивідуальним опаленням. Скасування нарахування плати за послуги з централізованого опалення дає змогу врегулювати проблему оплати за послуги теплопостачання”, – прокоментував прийняття цього рішення перший заступник міського голови Петро Ландяк.

Коментарі вимкнені.