Українці отримали нових тернопільських захисників

Присягу на вірність українському народу у переддень 66-ї річниці Перемоги урочисто склали у Бережанах на Тернопільщині 20 новобранців з Житомирської та Полтавської областей, які призвалися у 777-ий окремий Прутський ордена Червоної Зірки полк матеріального забезпечення Тилу Збройних Сил України в ході призовної кампанії «Весна-2011».

Служити в цій військовій частині почесно та відповідально. Вона продовжує славні традиції попередників і, на сьогодні, є серед кращих у Тилу Збройних Сил України. За підсумками минулого року Бережанський полк визнано кращим в автотранспортному управлінні тилу української армії.

З нагоди складання присяги на адресу молодих воїнів надійшла вітальна телеграма від начальника автотранспортного управління Тилу ЗС України полковника Володимира Горюнова.

За словами командира полку полковника Сергія Фортельного військова присяга покладає на воїнів великі обов’язки. Під керівництвом досвідчених командирів молоде поповнення повинно опанувати ази армійської науки і стати фахівцями своєї справи.

– Перед вами будуть стояти складні завдання для виконання яких необхідно набути знання, вміння і навички. Від вашої служби залежить спокій в державі, її обороноздатність. Тому виконуйте свої обов’язки сумлінно та наполегливо. У цьому вам допоможе почуття особистої гідності й відповідальності за безпеку Вітчизни, рідних і близьких, – наголосив, звертаючись до молодих воїнів, полковник Сергій Фортельний.

Він також повідомив, що первинну програму військово-професійної підготовки новобранці уже засвоїли під час місячних зборів молодого поповнення, в ході яких військовослужбовці займалися стройовою, фізичною, тактичною і вогневою підготовкою.

Крім того, офіцер запевнив батьків військовослужбовців, які прибули цього дня розділити зі своїми синами урочисту мить, що командування військової частини зробить все можливе, аби їхні діти після закінчення служби повернулися до рідних домівок сильними, змужнілими і справжніми патріотами Батьківщини.

За традицією, після ритуалу складання військової присяги молодим поповненням у полку відбувся «День відкритих дверей». У рамках цього заходу керівний склад військової частини зустрівся з батьками молодих солдатів та відповів на численні запитання, а також розповів про умови проходження служби, побутові умови та порядок харчування особового складу.

Гості мали змогу ознайомитися з навчально-матеріальною базою військової частини, відвідати їдальню, медичний пункт та місця відпочинку.

Василь ЛАБАЙ


Фото Юрія Мельника

Коментарі вимкнені.