В Україні можуть узаконити підняття червоних прапорів поруч з державними

В Україні вже з цього року можуть узаконити обов’язкове використання копій Прапора Перемоги під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, а також «офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України». Законопроект, який регламентує такі дії, вчора, 19 квітня, під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України було включено до порядку денного 250-ма голосами депутатів, – пише Захід.

Такий законопроект – «Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)» внесли народні депутати України Є. Царьков (КПУ), П. Цибенко (КПУ), О. Кузьмук (ПР), та С. Гриневецький (блок Литвина), повідомляє офіційний сайт Верховної ради.

«Символом років Великої Вітчизняної війни є Прапор Перемоги. Прапор Перемоги – це штурмовий прапор 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії, поставлений 1 травня 1945 року над будівлею райхстага в місті Берліні. Зазначеним проектом передбачається впорядкування офіційного використання копій цього символу», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

У законопроекті пропонується внести такі зміни до чинного закону: «використання копій Прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса», «суспільне використання копій Прапора Перемоги під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, які здійснюються органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об’єднаннями, покладання вінків до Могили Невідомого Солдата в місті Києві й іншим пам’ятникам Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у День Перемоги й інші дні, пов’язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років – Дні визволення та Дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників», а також узаконити «офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України».

Законопроект включено до порядку денного 8 сесії VI скликання і планується розглянути на найближчих пленарних засіданнях.

Коментарі вимкнені.