В Україні сміттєзвалища окупували майже 4% території

В Україні майже 4% території займають відходи різних видів, повідомив глава комітету Верховної ради з питань екологічної політики Анатолій Семинога.

“Слід зазначити, що відходи в Україні не переробляються, ми навпаки їх накопичуємо та збираємо. 4% території нашої держави зайняті відходами різних видів: це відходи від хімічної промисловості, побутові відходи, а також багато інших видів відходів”, – наголосив Семинога.

Також він вказав на проблему утилізації в Україні акумуляторних схем, акумуляторів та батарейок.

“Задля вирішення даної проблеми можна запропонувати систему розподілу відходів на харчові та нехарчові. Тут має бути відповідна державна політика. Наприклад, можна створити державний фонд, який займатиметься бюджетними проектами щодо перероблення та утилізації відходів”, – запропонував депутат.

Крім того, на його думку, у Києві є велика проблема утилізації відходів на полігонах, а будівництво сміттєспалювального заводу є неактуальним, бо на сьогодні слід застосовувати технології безпосередньої переробки та утилізації.

Як повідомляла Gazeta.ua, минулого року на вулиці Уманській у столиці побудували сміттєспалювальний завод, замовником будівництва виступила Південно-Західна залізниця (ПЗЗ). Там переробляли биті пляшки, пластикові пакети, залишки їжі – все те, що залишилося у поїздах після пасажирів. Щорічно тут збиралися спалювати близько 3 тисяч тонн відходів.

Завод перебуває у безпосередній близькості до житлових будинків, однак місцеві жителі про нього не знали.

За санітарними нормами, будь-який сміттєспалювальний завод заборонено будувати ближче, ніж за 500 м від житлових будинків, але у цьому випадку люди мешкають вже за 200.
ІМК

Коментарі вимкнені.