Влада Тернополя планує ліквідувати стихійний ринок біля видавництва «Збруч»

Стихійний ринок біля «Збруча» ліквідують, – повідомляє ІНТБ. Питання щодо несанкціонованої торгівлі на вулиці Живова вже не вперше збирає разом владу та громаду Тернополя. Люди, які працюють на цій території, переживають, куди подінуться, якщо їм заборонять торгувати у цьому мікрорайоні.

Начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів міської ради Василь Хомінець, у свою чергу, запевняє, що це ніщо інше, як самовільне захоплення землі.

Василь Хомінець: «Ми хочемо не тільки вічно боротися зі стихійною торгівлею, а перемогти її. Уже на черговій сесії міської ради винесеться питання про створення Тернопільського комунального ринку, який буде створений на землях міськради в районі «Збруча», тому що на теперішній час міськрада не має жодного ринку в Тернополі – і це не є правильно».

Василь Хомінець переконує, що людям, які торгують на вулиці Живова запропонують законні, альтернативні місця. Несанкціонована торгівля перешкоджає руху транспорту. Через припарковані на проїжджій частині лотки для торгів та автомобілі водії громадського транспорту змушені зупинятися у три ряди і це створює затори.

Василь Хомінець: «Уже створений проект. На найближчій сесії міської ради ми очікуємо на успішне прийняття рішення. Буде затверджений статут цього підприємства, потім відведйть землю. Я сподіваюся, що десь до завершення весни цей ринок мав би вже запрацювати в законному режимі».

Долю людей, які торгують біля «Збруча», повинні вирішити на сесії міської ради 24 лютого. Саме тоді тернопільська влада прийме остаточне рішення щодо стихійної торгівлі на цій території.

Коментарі вимкнені.