Як дурять тернополян, або “соціальні аптеки в Тернополі”

У Тернополі на багатьох аптеках з’явились таблички, які інформують про те, що вони – соціальні. Тобто ціни там мали би бути нижчі, ніж в інших. Втім, насправді ліки в таких аптеках, можна придбати за звичною ціною, або й дорожче.

– На вулиці Руській, в корпусі медуніверситету відкрита соціальна аптека, – скаржиться чоловік на ефірі тернопільському міському голові Сергію Надалу, – але ціни там набагато більші, ніж в інших аптеках. Як таке може бути?, – обурюється чоловік.

Сергій Надал повідомив, що соціальна аптека, яка відкрита міською радою, є лише одна, вона діє в лікарні №2, до кінця року таких аптек відкриють ще дві.

–         На тих аптеках, щоб тернополяни не помилилися, буде герб і позначка: «відкрито за підтримки тернопільської міської ради». На 15-20% там будуть ціни дешевші, ніж всюди. Моніторинг цін на ліки в соціальній аптеці проводитимуть щомісяця і оприлюднюватимуть. Поруч з тим, сьогодні багато бізнесменів відкривають аптеки та інші заклади і називають їх соціальними, просто для того, щоб люди йшли і купували, але там може бути зовсім не дешевше, ніж в інших аптеках, або ще й дорожче.

Як пояснили «Погляду» в новоспечених «соціальних» аптеках, такі інформативні таблички часто ставлять через знижки для студентів і пенсіонерів. Втім, якщо покупець ліків ні студентського, ні пенсійного не має, то змушений заплатити за препарати дорожче. Часто в таких аптеках, можливо за рахунок знижок, ціни дорожчі, ніж в інших.

 

 

-1 thoughts on “Як дурять тернополян, або “соціальні аптеки в Тернополі”

  • 09:53 | 14.12.2011 о 09:53
    Permalink

    соціальні аптеки – то для людей простих, які мають потребу купити ліки. а ділки вже почали наживатися на тому слові. стидно…

Коментарі вимкнені.