Яку труйку їли тернополяни

Минулого тижня працівники ветеринарної міліції Тернопільського обласного управління внутрішніх справ провели спеціальні рейди, під час яких виявляли порушення правил ветеринарного законодавства. Правоохоронці, насамперед, перевірили цехи, що займаються переробкою м’ясомолочної продукції. Міліціонери побували з перевірками на об’єктах оптової торгівлі, де підприємці зберігають та реалізовують такі продукти. Вони також відслідковували на ринках та у магазинах їхнє походження, відповідність документів на реалізацію.

Так, у Підволочиському районі виявлено підпільний цех, у якому переробляли яловичий жир. Понад два центнери продукції тваринного походження вилучено. Підприємство міліціонери закрили, а власника притягнули до адміністративної відповідальності.

Під час перевірки підконтрольних об’єктів у Тернопільському районі працівники ветміліції виявили на одному із складів понад півтонни протермінованих ковбасних виробів в асортименті. Продукцію вилучили з обігу та утилізували. Відповідальних працівників притягнуто до адмінвідповідальності.

В одному із сіл Монастириського району діяв підпільний цех, де переробляли молоко. Бізнесмени в антисанітарних умовах виготовляли копчений сир. Міліціонери спільно з працівниками ветеринарної інспекції закрили це підприємство. За виявленим фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 172 КК України.

Особливу увагу під час рейдів міліціонери звертали на споживчий ринок, щоб туди не надходила неякісна продукція тваринного походження. До мобільних груп входили співробітники Державної служби ветеринарної медицини. Здійснено понад дві сотні перевірок суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом продукції тваринного походження, задокументовано 192 порушення. Такими мобільними групами винесено та проконтрольовано виконання майже півсотні інспекторських приписів. Правоохоронці разом із працівниками ветмедицини продовжать перевірки, – повідомляє сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.