Заборонити ВО “Свобода” тепер хочуть дніпропетровські комуністи

Депутати Дніпропетровської міської ради від фракції Компартії закликають заборонити діяльність ВО “Свобода”, повідомляє “Дніпроград”.

Таку заяву озвучив депутат міської ради від КПУ Микола Водяний. За його словами, 9 травня у Львові “оскаженілі націоналісти образили всіх чесних та порядних людей України”. Дії ВО “Свобода”, зокрема, він назвав “фашистськими”.

Крім того, комуністи з Дніпропетровська вимагають обмежити дотації з державного бюджету тим областям, які використовують бюджетні кошти на компенсації воякам УПА.

Із цієї заявою дніпропетровські комуністи звернулися до президента Віктора Януковича. Однак на прохання опублікувати її у текст у муніципальному тижневику “Наше місто”, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко порадив депутатам від КПУ звернутися до ЗМІ, а їх саму заяву взяв до відома.

Натомість Куліченко запропонував комуністам відстояти свою позицію безпосередньо на місці подій, у Львові. Однак

Нагадаємо, на наступну сесію Львівської міської ради, яка відбудеться у четвер, 19 травня, запрошено усіх міських голів та секретарів рад України. На сесії відбудеться обговорення подій 9 травня у Львові, коли відбулися сутички між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, – представниками партій КПУ, “Родина”, “Русское единство” і ветеранами.

Раніше голова «Українського юридичного товариства» Олег Березюк заявляв, що будь-яка ініціатива заборонити Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в Україні зазнає фіаско, оскільки для цього немає жодних підстав.

Тиждень

Коментарі вимкнені.