Тризубівець розповів про важке життя в СІЗО: місяць не мився і ночами дивився порно

21-річний тризубівець Василь Лабайчук, який більше трьох місяців провів за гратами: в райвідділку міліції, Запорізькому ізоляторі тимчасового утримання та в слідчому ізоляторі, поскаржився, що місяць не мав змоги помитися, їв через день, а ночами телевізор весь час показував порнографію, – повідомляє ТСН.

“Чисті майку, труси і шкарпетки батьки передали на шостий день після того, як мене взяли”, – заявив хлопець.

Він очолює Всеукраїнську організацію “Тризуб” на Тернопільщині. Минулого року знімав на камеру спилювання голови пам’ятника Сталіну у Запоріжжі. За пошкодження майна Василю загрожує 10 років ув’язнення.

За гратами, каже Василь, почувався як бомж. “А як інакше, коли не миєшся півмісяця і одяг до тебе липне: запаху від себе не чув тільки через те, що він приходив поступово. Бомжі, мабуть, також не чують свого запаху”, – сказав Лабайчук.

У райвідділку міліції ув’язненого годували раз на один-два дні. “Приносили в одноразовому посуді картопляне пюре, залите водою — не факт, що перевареною. Часом давали “Мівіну”. Якось привезли вже готову юшку. Я в селі свиням кращу готую, здається”, – розповів тризубівець.

“Українську мову чув тільки з телевізора. Тиші в СІЗО бракувало. Телевізор цілодобово включений. Удень крутиться М-1, вночі — порнографія”, – зазначив Лабайчук.

Нагадаємо, 28 грудня пам’ятнику Сталіну в Запоріжжі відрізали голову. Відповідальність за скоєне взяла на себе націоналістична організація “Тризуб”.

Голову комуністи наступного дня повернули на місце, однак у новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали монумент. Злочин було кваліфіковано як терористичний акт, підривника оголошено в розшук. Правоохоронці затримали півтора десятки осіб – жителів різних регіонів України. Більшість з затриманих осіб є членами Всеукраїнського об’єднання “Тризуб”.

Коментарі вимкнені.