Триденний фестиваль «Співоче поле. Тернопіль» розпочинається кулінарним рекордом

Костянтин Грубич (зліва) та автор книги “Поезія зі смаком кулінарії” Василь Глемба (Тернопіль).

З хвилини на хвилину у Тернополі встановлять черговий рекорд, героєм якого стане 600-літрова порція зеленого борщу. З цієї нагоди у Файне місто приїхали представники Книги рекордів України та відомий кулінар, телеведучий Костянтин Грубич.

– На фестиваль «Співоче поле. Тернопіль» мене запросив Ігор Парій (відомий тернопільський ресторатор і громадський діяч – ред.), – розповів кореспонденту “Погляд” Костянтин Грубич. – Сьогодні разом із представниками Книги рекордів України встановимо в Тернополі кулінарний рекорд із варіння 600-літрового зеленого борщу. Завтра на Співочому полі за старовинними рецептами готуватимемо м’ясо по-гальськи. Що цікаво, на youtube у мене є свій кулінарний канал «Смачна країна», там всього дві перші страви, але обидві – зелений борщ: один по-рівненськи з сушеною рибою, інший по-зеленополянськи зі свининою, який готується в печі. Знаю, що нинішній рекордний зелений борщ вариться на курячому бульйоні, але найцікавішим тут є поєднання щавелю (кваску) з кропивою. Кропива – Богом дана рослина, недооцінена багатьма сучасними кулінарами.

До речі, рекордним борщем обіцяють пригостити усіх охочих!

Ірина Юрко.

Фото і відео автора.

Коментарі вимкнені.