Що до сліз розсмішило тернопільських депутатів

Фото з мережі Інтернет

На останню сесію міської ради було винесене питання про надання дозволу на укладання договору земельного сервітуту тернополянці, яка хоче організувати виставку голубів. Дана пропозиція викликала масу обговорень, запитань, заперечень та… сміху.

Зокрема, депутата від цього округу, свободівця Михайла Сиротюка насторожили долучені до заявки документи про тимчасову споруду, яка матиме прихожу і вітальню. Адже попередньо йшлося лише про навісні столи, які любителі голубів привозитимуть раз в тиждень для організації виставки. Власне, жартівливі варіації на тему, як можна використовувати тимчасову споруду з вітальнею в період між проведеннями виставок і розсмішили депутатів найбільше. До слова, жартував міський голова Сергій Надал.

Окрім того, місце, де тернополяни хотіли би організовувати щотижневі виставки голубів – неподалік пекарні. Депутат від Народного контролю Володимир Бліхар має медичну освіту, тому вважає, що тримати птахів в безпосередній близькості до такого підприємства – не можна, оскільки птахи мають здатність хворіти інфекційним захворюванням орнітозом, яке небезпечне і для людини.

А ще народні обранці, зокрема Юрій Штопко від Самопомочі, побоюються, щоб згодом в цьому місці не з’явився стихійний пташиний ринок і щоб у майбутньому любителі інших птахів чи тварин не приходили до міської ради з проханнями і їм виділити землю на кілька років для проведення виставок.

Дане питання було одним з небагатьох з понад 150-ти, яке не пройшло погодження депутатів міської ради. За нього проголосувало лише дев’ять народних обранців.

Вовк Любов

Коментарі вимкнені.