Чим Тернопіль кращий за Львів

Кожна наступна поїздка до Львова наштовхує мене на думки, які в самому Львові нікому не потрібні, навіть, за великі гроші і навіть мені.

Актуальними стають лише в Тернополі, десь в засмічено місці, де проходить багато людей.

Я помітив просту, але незвичну для них (львів’ян) річ. Знімаючи їхню будденну архітектуру. Ловив на собі такі погляди. Ніби облікую чиєсь приватне життя. Якщо в Тернополі, для мене, це звично, то в Львові дається в знаки російський фактом. Росіян там просто немислима кількість. Як я до цього ставлюся? Як до повоєнного трагікомічного абсурду. Вони «всі» талановиті, від бомжів до чуваків на джипах і в косухах, але 9 з 10-ти – бідові. Їх хочеться мати поряд, але жити з ними в одному дворі нестерпно.

Коли я підійшов до моєї коханої Ельжбетти, навпроти стояло двоє поліцаїв у повному обмундируванні. В руках зарядженні пістолети, бронижелет, каска. Повна вулиця людей на Городоцькій, а так ніби нічого й не відбувається.

Я звичайно перед день бачив таку ж картину біля цуму, в Тернополі. З автоматами правда,але тут якось..  хз.. Таке враження, що в той момент були готові штурмувати будинок навпроти. І робили це так, ніби вони невидимі.

Тернопіль – провінція околиць, морально, фізично, як хочеш. Але ми дуже світлі. Львів – важкий. В Тернополі більше повітря, нижче небо і більше зелені. Мабуть добре, що ми «село», нема всіх тих проблем, нема причин..

Можна багато речей робити спочатку, особливо там де збереглися старі фундаменти.

Тарас Шендеров

Коментарі вимкнені.