190 сіл Тернопільщини освітлюватимуть вночі

З ініціативи голови обласної державної адміністрації на вулиці сіл та селищ Тернопільщини повертається освітлення. Так уже забезпечено встановлення вуличних ліхтарів та їх підключення до електромережі у 190 населених пунктах регіону. Водночас керівник області дав доручення відповідним службам та контролюючим органам вивчити причини, які призвели до того, що свого часу освітлення населених пунктів було припинено, частково демонтовано обладнання та лінії.

З метою належного технічного оснащення загальноосвітніх навчальних закладів започатковано програму забезпечення шкіл краю сучасними телевізорами. Як повідомили в управлінні освіти і науки ОДА, станом на 11 лютого, із 637 загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІ та І-III ступенів телевізорами забезпечені 619, в тому числі плазмовими телевізорами – 478.

Стовідсоткове забезпечення телевізорами закладів даних ступенів є у 12 районах області та м.Тернополі, крім Заліщицького (91,7%), Збаразького (85%), монастирського (91,7%), Підгаєцького (88,9%), Тернопільського (85,3%).

Плазмовими телевізорами на 100% забезпечені п’ять районів: Борщівський, Бучацький, Лановецький, Підволочиський, Теребовлянський та Чортківський.

«Це перший крок до створення навчальних закладів майбутнього. Для повноцінного їх функціонування плануємо забезпечити школи ДВД-програвачами, відеокамерами, сучасними мультимедійними комплексами», – каже голова ОДА.

Також у загальноосвітніх навчальних закладах триває облаштування внутрішніх вбиралень.

Станом на 1 січня 2011 року із 867 ЗНЗ облаштовано внутрішніми вбиральнями 415 закладів, з 439 дошкільних навчальних закладів – 331.

У 2011 році в загальноосвітніх закладах області вже облаштовано 4 вбиральні. Ведуться внутрішні роботи у 70 закладах освіти по всіх районах області.

Загалом ж голова ОДА поставив завдання до травня 2011 року облаштувати у всіх без виключення дошкільних на загальноосвітніх закладах краю внутрішні вбиральні.

Коментарі вимкнені.