Академія практичної адвокації в Тернополі

У Тернополі 9 квітня прибула західна група учасників проекту «Академії практичної адвокації».

Третя навчальна сесія тривала 2 дні, під час яких обговорювався Закон України про доступ до публічної інформації із Оксаною Ващук,  дебатні статті із Віктором Андрусівом та нові медіа з Миколою Малухою.

Суботній ранок розпочався із обговорення та аналізу домашніх завдань.  Протягом 2х минулих тижнів п’ятірки Тернополя та Львова працювали над проблемами введення нічних маршрутів у містах, у Луцьку змушували владу відремонтували аварійний міст, Закарпатський регіон скзав «СТОП архітектурному свавіллю», у Чернівцях вимагали відкрити доступ до міської вежі, а Рівне відправило сорочки Азарову і «кишало» Азарів від базарів!»

«Спочатку нам здавалося це складним завданням, ми навіть намагалися вимагати збільшення часового проміжку до третього семінару, та згодом нам усе вдалося! – коментує Іванна, учасниця проекту зі Львова, – у наших планах активне продовження роботи над регіональною адвокаційною кампанією. Наразі ми активно спілкуємося із експертами, залучаємо їх до наших обговорень і за деякий час плануємо провести масштабний круглий стіл, де будуть присутні представники різних ГО, правозахисники, посадовці, і можливо навіть мер міста».

Наступний семінар відбудеться в Ужгороді 30 квітня -1 травня.

Захід реалізовується командою Демократичного Альянсу у рамках програми “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що виконується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного Розвитку (USAID).

Коментарі вимкнені.