Майже 400 безробітних упорядковують узбіччя автомобільних доріг на Тернопільщині

Центри зайнятості області активно співпрацюють з роботодавцями, які відповідають за забезпечення санітарного стану і естетичного вигляду автомобільних доріг Тернопілля.

Так, за станом на 6 квітня укладено 54 договори з райавтодорами (ДЕДами) на оплачувані громадські роботи з утримання автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування, за якими на таких роботах працювало 398 безробітних. Вони здійснюють благоустрій смуг відведення автодоріг за межами проїжджої частини, очищення водовідвідних канав, отворів та труб для забезпечення стоку зливних і паводкових вод, вирубування кущів та самосіву, скошування трави, ремонт та фарбування тросового огородження і автопавільйонів тощо.

Зокрема, у Борщівському районі з 01.04.2011 7 безробітних упорядковують придорожні території в районі сіл Сапогів, Озеряни, Ланівці, Глибочок, Іванків.

У Бучацькому районі у квітні укладено 2 договори про організацію оплачуваних громадських робіт з філією „Бучацький райавтодор” та філією „Великоберезовицьке ДЕД”, згідно з якими 12 безробітних здійснювали благоустрій автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування.

У Гусятинському районі згідно з укладеною угодою з філією «Гусятинський райавтодор» до оплачуваних громадських робіт залучено 20 безробітних. Роботи велися на транспортному сполученні Гусятин – Гримайлів між смт Гусятин та с. Личківці, 200 метрів придорожньої смуги.

У Збаразькому районі на трасі Тернопіль (від М-19) – Ланівці (до Р-32) 3 безробітних, спрямованих центром зайнятості на оплачувані громадські роботи, вирубують чагарники, кущі біля тросового огородження та сигнальних стовпчиків, прибирають сміття в полосі відводу, вантажать вирубане гілля.

На Зборівщині згідно з укладеним договором із райавтодором до оплачуваних громадських робіт з утримання автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування залучено 4 осіб зі статусом безробітного, які вирубують дерева та кущі на відрізку дороги Львів-Тернопіль 85-87 км. Крім того, із філією «Великоберезовицька ДЕД» 1 квітня 2011 року укладено договір на проведення оплачуваних громадських робіт з утримання автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування на 5 осіб.

Козівський центр зайнятості залучив до оплачуваних громадських робіт у філії „Козівський райавтодор” 10 безробітних, які розчищають придорожні смуги на трасі Козова – Зборів (27 кілометр), біля села Геленків.

У Кременецькому районі один безробітний розчищає придорожні смуги траси Кременець – Дунаїв, ще один – працює на трасі Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече (км 268+350) біля с. Горинка.

За станом на 06.04.2011 4 безробітних ланівчан проводять роботи на транспортному сполученні Ланівці – Тернопіль, біля с. Вишгородок.

Монастириським районним центром зайнятості згідно з договорами з філією «Монастириський райавтодор» та ДП «Тернопільський облавтодор», працевлаштовано 4 особи, які прибирають сміття на придорожніх смугах, автобусних зупинках траси Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль на відрізку дороги Монастириська – Криниця.

У Теребовлянському районі до впорядкування автодоріг залучено21 особу зі статусом безробітного.

8 безробітних жителів Чортківського району проводили роботи з благоустрою придорожньої смуги на транспортній розв’язці Доманове – Ковель – Чернівці – Теребовля.

У Шумському районі безробітні розчищають придорожні смуги дороги Шумськ – Острог, біля села Малинів.

Тернопільський міськрайцентр зайнятості за станом на 6 квітня ц.р. залучив безробітних до оплачуваних громадських робіт, пов’язаних з утриманням автомобільних доріг та придорожніх смуг. Так у філії «Тернопільський райавтодор» працевлаштовано 5 осіб, які працювали на автотрасі біля села М. Ходачків; у ТФ «Великоберезовицька ДЕД» 1 особа працювала по трасі Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече; у ТФ «Тернопільська ДЕД» працевлаштовано 10 осіб, які виконували роботи з благоустрою придорожніх смуг біля с. Ангелівка та с. Шляхтинці.

У другій половині березня в рамках щорічної акції «За чисте довкілля» Тернопільська обласна служба зайнятості долучилась і до організації та проведення оплачуваних громадських робіт з утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення. До цих робіт було залучено 306 безробітних.

Коментарі вимкнені.