Частину парку “Топільче” зробили платною

Атракціон “Любительська риболовля” вже більше двох місяців працює в тернопільському парку “Топільче”. Але, як з’ясували кореспонденти 20 хвилин”, громада міста від цього грошей не отримує.

Завдяки атракціону і стан ставочка покращиться, і тернополяни матимуть де якісно відпочити, заявляли чиновники після відкриття атракції. Однак умов угоди з бізнесменом та цін на його послуги тоді не оприлюднювали.

Аби з’ясувати, на яких умовах посадовці, що повинні захищати інтереси тернополян, віддали водойму підприємцеві, і скільки грошей від цього отримає міський бюджет, ми звернулися до керівника управління парків Ігоря Липки. Однак той відмовився надати інформацію, навіть контакти підприємця. Не вдалося нам нічого з’ясувати і в працівника атракціону.

– Я нічого не можу сказати, – запевнив чоловік, не назвавши навіть своє ім’я.

Відтак, порадившись із юристом, 29 липня ми подали інформаційний запит у мерію. Вказали, що міськрада зобов’язана надати дані про те, хто використовує майно громади і на яких умовах він надає послуги тернополянам. У відділі звернень міськради, куди занесли запит того ж дня, запропонували зареєструвати документ уже 1 серпня. Мовляв, – вихідні йдуть, а з понеділка все розглянуть.

Проте не отримуємо відповіді й через п’ять, відведених на це законом днів. У відділі звернень пояснили, що документ спрямували в управління культури. Там – що він перебуває на візуванні у заступника міського голови Леоніда Бицюри. Відповідь від начальника КП “Об’єднання парків культури і відпочинку” Ігоря Липки змогли забрати 8 серпня.

“Відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону “Про інформацію”, не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, а договір містить інформацію про особу з обмеженим доступом, вважаємо за можливе надати Вам інформацію щодо предмету договору та його істотних умов”, – цитуємо документ.

Ігор Липка додав, як підприємець повинен облагородити територію. Відтак інформацію про те, хто збирає з тернополян плату за атракціон і який прибуток матиме громада, в управлінні парків потрактували як конфіденційну, хоча вона такою не є.

Коментарі вимкнені.