Чому регіонал узявся «викривати» мера?

Проблему, яку свого часу лобіював екс-мер Роман Заставний, продовжує просувати керівник фракції Партії Регіонів Василь Лукін. Він переконаний, що міська рада відкрито обкрадає тернополян. На зустрічі з місцевими представниками ЗМІ політик заявив, що йому стали відомі «оборудки» міського голови Сергія Надала і тепер той погрожує йому розправою.

Своє вступне слово пан Лукін практично повністю прочитав із папірця. А потім на запитання журналістів просто не зміг дати чітких відповідей. Мовляв, для цього він проведе ще окрему прес-конференцію.

«Міський голова та його «свободівська» більшість хоче вкрасти у тернополян ціле комунальне підприємство разом із його земельними гектарами, при цьому позбавивши роботи понад 100 працівників, — запевняє Василь Лукін. — Мені, як депутату, повідомили це робітники підприємства «Міськшляхрембуд», коли я здійснював обхід свого виборчого округу. Частину матаріалів, що стосуються даної теми, у своїх журналістських розслідуваннях вже використав телеканал zik. Спочатку комісія міської ради з контролю за комунальним майном пропонує шляхом проведення конкурсу передати фірмі «Спецавтоінвест» асфальтовий майданчик, який належить комунальному підтриємству «Міськшляхрембуд». Виконавчий комітет проголосував за таке рішення. В конкурсі взяли участь ще два підприємства. Згодом одне із них відмовилося від участі, а інше взагалі виявилося підставним.

Проти рішення передати в оренду асфальтовий майданчик протестувала частина депутатів, у тому числі і я. Оскільки були відсутні інвентарний номер та інвентарна справа на майно, яке здавалося в оренду, пакет документів був недостатній для того, щоб проводити конкурс. Але влада і тут схитрувала. За діючим законодавством, бюро технічної інвентаризації не виготовляє інвентарної справи на такий об’єкт, як асфальтовий майданчик. До того ж по документах на його території повинно б встановлюватися лише обладнання, хоча насправді там побудована ціла капітальна споруда.

З цього приводу я маю намір звернутися до генеральної прокуратури, щоб призначили перевірку законності цього рішення, а винні були притягнені до відповідальності».

Ще одне проблемне питання, яке озвучив на прес-конфференції Василь Лукін — це ремонт доріг. За його словами, місцева влада надає можливість заробити фірмам зі Львова. А наше комунальне підприємство «Міськшляхрембуд» спеціально доводить до банкрутства, аби потім заволодіти ним.

«На одному з останніх засідань виконавчого комітету я активно дискутував, — продовжує голова фракції Партії Регіонів. — На що міський голова почав мені відкрито погрожувати: «ми будемо застосовувати до вас міри…»

А ще, наголосив пан Лукін, Сергій Надал «став дуже залежним від тих, чиї вуха стирчать за ним». Щоправда конкретних імен, від кого саме він залежний, назвати також не зміг. А згодом додав, що це тільки його особисті домисли та припущення.

«Василь Лукін говорить нісенітниці, це однозначно, — прокоментував дану ситуація міський голова Сергій Надал. — Він просто хоче створити  собі піар за рухунок міського голови. Абсурдність полягає у тому, що на засіданнях виконкому знаходяться начальник міліції, начальник податкової та журналісти з різних газет. Як Ви думаєте, якби це було, невже б журналісти не подали цього? Та міліція б не відреагувала? По даному об’єкту вже не перший раз піднімалося питання. Перший раз це питання піднімав Роман Заставний. Тепер Партія регіонів. Тут бачимо постійну згладжену позицію Партії регіонів і екс-мера. І якби дійсно були якісь порушення, правоохоронні органи вже б давно на це відреагували. Отже все проходить у межах закону. Пси гавкають, а місяць світить!»

Марія Нестерук

-1 thoughts on “Чому регіонал узявся «викривати» мера?

  • 17:57 | 17.10.2011 о 17:57
    Permalink

    хай Надал запросить його на прямий ефір на ТВ-4. ото сміху буде

  • 20:00 | 17.10.2011 о 20:00
    Permalink

    Нещодавно Лукіна бачили за милою бесідою з Заставним. Уже давно всю чорну роботу екс-мер покладає на плечі інших. Та й самий Ромця часто ошивається в адміністрації президента. до чого б це?

  • 09:48 | 18.10.2011 о 09:48
    Permalink

    те що ці всі люди увійдуть в історію Украіни з негативного боку або взагалі неувійдуть…Бог Вам судья шановні Регіонали та холуї Зека….

  • 10:07 | 18.10.2011 о 10:07
    Permalink

    А що сказав НЕ ТАК цей Лукін?А може варто прислухатись, а не переходити на особистості?

    • 11:51 | 18.10.2011 о 11:51
      Permalink

      Він нічого не казав, він читав 🙂 І в перервах між читанням генерував анекдоти 🙂

Коментарі вимкнені.