Двадцять тернополян потрапили в рабство через Інтернет

Інтернет – всесвітня мережа, без якої мало собі уявляє життя сучасний українець, стала небезпечною для життя і здоров’я людей.

Все частіше трапляються випадки, коли українці потрапляють тут на гачок до зловмисників. У всесвітній павутині можна не лише залишитись без грошей і нерухомості, а й навіть стати рабом.

– Люди дивились оголошення в Інтернеті, зв’язувались із організаторами. Їм пропонували виїхати в одну країну, а насправді вони потрапили у зовсім іншу. Там вони жили у нелюдських умовах. Фірма розпалася і люди фактично голодували: зранку давали бутерброд, пляшку води, а ввечері варили рис. І так вони жили протягом півроку, – розповів заступник начальника відділу по боротьбі з міжнародними організаційними злочинними групами обласного управління внутрішніх справ Василь Поштак.

Жертвами зловмисників із павутини стали дві сотні українців.

– Загалом від трудового рабства постраждали особи із вісімнадцяти областей. Незабаром буде доведена діяльність організованої злочинної групи, в яку входили майже дванадцять фігурантів. Найбільше з Тернопільської області, а також із Львівської, Івано-Франківської та Житомирської, – повідомив Василь Поштак.

До слова, серед потерпілих є і близько двадцяти вихідців з Тернопільщини. Наразі працівникам УБОЗ вдалось повернути частину постраждалих додому, – пише Острів

Коментарі вимкнені.