Гриценко у Тернополі розвіяв міфи про нестачу коштів у бюджеті

26 травня у Тернополі з робочим візитом побував голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

Анатолій Гриценко поспілкувався зі студентами й викладачами Тернопільського національного технічного університету на тему ключових загроз національній безпеці України внутрішнього і зовнішнього характеру.

На прес-конференції з  місцевими ЗМІ Гриценко розповівпро те, що будь-які розмови про нестачу коштів у бюджеті є безпідставними. Про це свідчить прийнятий минулого тижня закон про списання боргів у розмірі 24 млрд. для приватних газо- та енергорозпорядних компаній.

За його словами, це – унікальна ситуація, «адже списані їхні борги перед НАК «Нафтогазом», борги «Нафтогазу» перед бюджетом, а борги людей перед цими підприємствами нікуди не ділися».

«Тобто олігархам списали їхні зобов’язання перед бюджетом і переклали ті зобов’язання на людей і підприємців», – резюмує Гриценко.

Так само він висловився стосовно відданих Фірташу 36 млрд.

Крім того, Гриценко навів вислів голови КРУ, який оцінює кількість розкрадених через держзакупівлі бюджетних грошей у 30 млрд. на рік.

«Тобто мінімум 10% державних коштів розкрадається через тендерні процедури, як на центральному рівні, так і на місцях. Це мінімальна оцінка, про яку знають і Янукович, і Азаров, але їх все влаштовує. Отака у нас сильна влада», – підкреслив Гриценко.

Коментарі вимкнені.