На Тернопільщині все більше дітей обирають злодійський шлях

Тривожна тенденція до зростання злочинності серед неповнолітніх останнім часом простежується на Тернопільщині. Як не прикро, але за 10  місяців підлітки скоїли по області 202 злочини, що на 50,8 % більше, ніж у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Зростання злочинності має місце у Бережанському, Борщівському, Заліщицькому, Збаразькому, Козівському, Підгаєцькому, Чортківському районах та обласному центрі, — повідомив прокурор Тернопільської області Іван Мельничук. — І сприяє цьому, насамперед, неналежна організація виховного процесу у навчальних закладах».

Загалом органами прокуратури у цьому році вже порушено 27 кримінальних справ стосовно батьків, діти яких потерпають від домашнього насилля, а також осіб, які замість того, аби забезпечити своїх дітей батьківською опікою і турботою, залучають їх до протиправного. І торік за аналогічний період подібних справ було порушено лише 18.

Кожен третій підліток, який пішов на злочин, навчається у загальноосвітніх навчальних закладах області, зазначив Іван Мельничук.  Разом з тим, як засвідчили перевірки, у школах області не налагоджений облік учнів, які відвідують навчання і схильні до скоєння правопорушень, вживання алкоголю та наркотиків. Так, із понад 300 підлітків, притягнутих до адміністративної відповідальності за розпивання спиртних напоїв, лише 9 перебувають на відповідному обліку в навчальних закладах.

Марія Нестерук

 

Коментарі вимкнені.