Подати документи у вузи Тернополя можна за 15 хвилин

Абітурієнти тернопільських вузів та їхні батьки загалом задоволені тим, як проходить цьогорічна вступна кампанія.

Кажуть: аби подати документи особисто – у паперовому вигляді – потрібно близько 15 хвилин. Тоді як торік у черзі можна було простояти цілий день, – пише газета “20 хвилин”.

У педуніверситеті, як бачив наш кореспондент 26 липня, документи подають за столиком, виставленим просто надворі, перед входом у вуз. Причому після обіду абітурієнтів у приймальних комісіях застати вже дуже важко.

– Ми прийшли у педуніверситет і відразу подали всі потрібні документи. Черги не було, – каже мати абітурієнтки Ольги Надія Долик. – Електронна реєстрація також пройшла успішно — усе, що ми надіслали, ніде не загубилося. Два роки тому мала ще одного вступника, то все було набагато складніше. Велетенські черги, нерви! Затратили тоді цілий день, щоб подати документи.

У економічному університеті для подачі документів на кожен факультет є окремий столик для реєстрації. Вони стоять у фойє вузу.

– Ми приїхали подавати документи із Вінниці, – розповідає мати абітурієнтки Людмили Алла Фалатюк. – Прийшли і відразу оформили всі папери. Жодних черг не було. Витратили якихось 15 хвилин. Така ж ситуація і у Вінниці. Знаємо, бо там також подавали документи. Завдяки тому, що процедура спростилася, подали документи відразу у два навчальних заклади. Раніше із поданням документів у вузи не стикалася, тому порівнювати не маю з чим.

До речі, напередодні Людмила Фалатюк зареєструвалася і в системі “Електронний вступ”. Однак із поданням документів у паперовому вигляді родина вирішила не тягнути, мовляв, мало що може статися.

До речі, у вечері 25 липня кількість поданих абітурієнтами заяв становить понад 750 тисяч, число перевірених атестатів – 230 тисяч, повідомили у прес-службі МОН. Інтернет-сторінку інформаційної системи “Конкурс” уже відвідали понад 40 млн осіб із 95 країн світу. Консультативний телефон МОН відповів на запитання 1131 особи. До приймальні громадян із питань вступу до вузів звернулися 87 осіб.

Коментарі вимкнені.