Розпочався місячник добровільної здачі зброї

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів з їх використанням МВС України в Тернопільській області проводить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.
Як розповів начальник дозвільної служби УМВС в області майор міліції Ігор Олеськів, окремі громадяни досі переховують небезпечні «іграшки» у сховках. Тільки у січні цього року працівники міліції за незаконне зберігання вилучили 12 одиниць вогнепальної зброї та більше чотирьохсот боєприпасів до неї. За вказаними фактами порушено 14 кримінальних справ, двох жителів області притягнуто до адміністративної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї.
Правоохоронці застерігають: подбайте про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності, адже за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами законом передбачене покарання – позбавлення волі до п’яти років. Добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухівки звільняє від будь-якої (кримінальної чи адміністративної) відповідальності. Скористайтесь наданою можливістю під час місячника добровільної здачі зброї.
З питань здачі, придбання чи реєстрації зброї, та спецзасобів, звертайтеся у підрозділи дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання.
Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів у Тернополі 27-13-11 та 27-13-96.

Коментарі вимкнені.