Щорічні «Різдвяні дзвони» у Гусятині

Упродовж років тішить гусятинців та гостей районного центру традиційний щорічний січневий огляд-конкурс фольклорних колективів Гусятинщини «Різдвяні дзвони».

«Різдвяні дзвони-2011» пройшли цьогоріч 16 січня. Колективи із 16 закладів культури (всього майже 200 учасників) колядками і щедрівками, справжніми театралізованими дійствами різдвяної тематики прославляли новонародженого Спасителя.

Члени журі та всі присутні мали можливість почути і «Віночок колядок» від ансамблю лемківської пісні з Хоросткова та фольклорних ансамблів з Городниці, Крогулець, Нового Нижбірку, Старого Нижбірку, Постолівки та Гримайлова; і насолодитись відчуттям присутності при таємниці народження Божого Сина у вертепних дійствах, представлених аматорами з Чабарівки, Сидорова,Суходолу, Буциків, Вільхівчика, Хлопівки, Самолусковець, Котівки та Раштовець.

Компетентне журі, до складу якого входили методисти районного Будинку культури, представники районної державної адміністрації , грамотами та цінними подарунками нагородили усіх учасників огляду-конкурсу. Однак, визнані і кращі.

Так, у номінації «Кращі вертепні дійства» перше місце посіли аматори з Самолусковець, 2- із Суходолу, 3- розділили між собою аматори з Котівки та Раштовець. Серед фольклорних вокальних ансамблів члени журі визначили колядників з Постолівки та Нижбірка (1місце), Гримайлова (2місце) та Крогулець (3місце).

Сподіваємось, що «Різдвяні дзвони-2012» покличуть до Гусятина ще більше молодих та зрілих талантів.

Коментарі вимкнені.