Справжні українські лицарі в ТНПУ

Товариство «Галицька дружина» виникло тільки рік тому, але молодих хлопців і дівчат вже міцно об’єднує любов до історії, зокрема, до військового мистецтва та побуту кінця ХІІІ ст. Реконструктори самі виготовляють автентичні костюми руської доби, лати і зброю, і показують свою бойову майстерність на різноманітних фестивалях.
Капітан клубу, Федір Приступа, розповів про історію виникнення ідеї рольових ігор, відтворення живої історії і про її реалізацію в Україні. Жвавий інтерес до почутого, що не дивно, виявили представники сильної статі. Їх захоплювали буквально усі деталі виготовлення зброї та бойової тактики у Середньовіччі. Запитання не припинялися, і гості відповідали на них зі знанням справи, на прикладі слайдів та реальної зброї. Втім, і дівчата виявили неабиякий інтерес в діалозі: прекрасних панянок цікавила, насамперед історія виникнення кодексу честі і особливої лицарської культури. Переконати дівчат у тому, що лицарі на білих конях все ще існують, і шанс зустріти їх не такий маленький, було просто: приклад а мужності і гарту подавали самі «дружинники».
А потім розпочався затятий гець! Звісно, в аудиторії було затісно, тож ристалем для запрошених лицарів стало фойє університету. Саме спостерігаючи за турніром, глядачі остаточно переконалися, що шоломи і кольчуги – не бутафорія, а бій – це серйозне випробування сил і здібностей. Бряжчали обладунки, дзвеніли мечі, ляскали удари – все це переносило спостерігачів у далекий час удільних чвар і князівського розбрату… А може, хтось із присутніх дівчат уявив себе Ізольдою, за серце якої змагаються сеньйори…
Бажаючі могли сфотографуватися із войовничими русичами, приміряти обладунки і навіть вступити в бій на мечах! Такий сміливець знайшовся, і навіть продемонстрував неабияку спритність у сутичці з тренованим реконструктором, однак перемогти йому не вдалося…Нагородою для лицарів стали гучні аплодисменти і щире захоплення глядачів!

Коментарі вимкнені.