StarCraft II з Тернополя стали кіберчемпіонами України

Фінал XI Відбіркового чемпіонату України у рамках World Cyber Games (WCG) пройшов на території столичного роллердрому ТРЦ “Дрім-Таун”. Найкращі геймери за підсумками регіональних відбіркових турнірів у семи містах України зібралися у націонаьному фіналі, аби визначити найсильніших гравців країни, повідомляє УКРІНФОРМ.

Учасники фіналу змагалися в основних кіберспортивних дисциплінах: Counter-Strike 1.6, StarCraft II: Wings of Liberty і FIFA Soccer 2011. За підсумками безкомпромісної боротьби кіберчемпіонами України цього року стали: Counter-Strike – команда DTS (Київ), StarCraft II – Михайло Kas Гайда (Тернопіль), FIFA Soccer 2011 – Євген Na’Vi.Yozhyk Мостовик (Львів).

Переможці національного фіналу з Counter-Strike і FIFA Soccer 2011, а також чемпіон і срібний призер по StarCraft II 2 Євген strelok Опаришев (Дніпропетровськ) відправляться захищати честь України на гранд-фінал WCG-2011, який проходить у корейському місті Пусан з 8 по 11 грудня 2011 року. Крім того, чемпіони України у кожній з дисциплін зможуть взяти участь в европейському турнірі Еurowcg у жовтні цього року у Варшаві.

Агентство раніше повідомляло, що минулого року вітчизняні геймери добилися на світовому гранд-фіналі найвищого успіху за всю історію участі України у Всесвітніх кіберіграх: київська команда Na’Vi у змаганнях із Counter-Strike вперше виграла золоті медалі World Cyber Games. До цього українським гравцям на гранд-фіналах підкорялася лише “бронза”. Перемога Na’Vi дозволила Україні увійти у когорту найсильніших кіберспортивних націй.

Довідка. Всесвітні кіберігри (World Cyber Games) – це найпопулярніший і найпрестижніший у світі чемпіонат по комп’ютерних іграх і культурний фестиваль, покликаний просувати ідею гармонійного співіснування людей в усьому світі. Перший турнір WCG відбувся у 2001 році, і відтоді його масштаби дедалі збільшуються.

 

Коментарі вимкнені.