Температура на Тернопільщині впаде майже вдвічі

Згідно прогнозів тернопільских гідрометеорологів вже сьогодні  в області температура повітря знизиться вдвічі. Але те що на дворі буде вдень 18º-20º тепла, напевно, не принесе особливого задовлення, так як синопитики передбачають сильний дощ на протязі усього дня. А для жителів південних районів області, розташованих вздовж річки Дністер (Монастириський, Бучацький, Заліщицький та Борщівський) раптова зміна погоди може обернутись ще й підняттям рівням води. Вже вночі з 20 на 21 липня очікуються сильні зливи в гірській місцевості сусідніх областей.

Як розповів “Погляду” начальник тернопільського  обласного центру з гідрометеорології Степан Софінський  дощі на Тернопільщині супроводжуватимуться грозами та градом, що є наслідком наближення, сформованого над європейською територією, потужного циклону.

Отже, 21 липня переважатиме хмарна погода, дощі. Вранці та вдень  сильний дощ. Грози, подекуди град. Вітер південно-східний з переходом на південно-західний 9 – 14 м/с, поривчастий. Температура повітря вночі 16 – 21º тепла, вдень 18 – 23º тепла.

Коментарі вимкнені.