Тернопіль стане центром студентського футболу

Тернопіль прийматиме фінал «чотирьох» студентського чемпіонату України з футболу серед команд ВНЗ. Хто стане чемпіоном і призером студентської першості, визначатиметься 29-30 травня.

 

Отож до Тернополя приїдуть найсильніші студентські команди України, які на груповому етапі змагань були кращими в дивізіонах «Захід» та «Центр-Схід». Окрім господарів турніру – команди Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка (ФК «Тернопіль-ТНПУ»), до фіналу «чотирьох» пробилися команди МАУП-«Єдність» (Київ), «Університет» (Чернівці), «Податкова академія» (Ірпінь, Київська область). У півфіналах 29 травня зустрінуться МАУП-«Єдність» – «Університет» (11.00) та ФК «Тернопіль-ТНПУ» – «Податкова академія» (14.00). На наступний день команди, що поступилися в 1/2 фіналу, розіграють «бронзу» (11.00), переможці ж визначають чемпіона (14.00). Матчі відбуватимуться на центральному Тернопільському міському стадіоні та стадіоні Тернопільської ДЮСШ з футболу (парк «Топільче»). Орієнтовно церемонія відкриття змагань відбудеться 29 травня о 13.30 на головній спортивній арені області.

 

Нагадаємо, що за підсумками чемпіонату дві кращих команди отримають путівки на студентський чемпіонат Європи, який у червні пройде в Туреччині. Окрім того, за результатами змагань буде сформовано розширений список футболістів, які в складі студентської збірної України готуватимуться до Всесвітньої універсіади, яка 11-22 серпня відбуватиметься у Китаї.

 

Принагідно зауважимо, що для ФК «Тернопіль-ТНПУ» фінальна стадія студентського чемпіонату України вже четверта за останні п’ять років. У попередніх трьох тернопільські студенти неодмінно пробивалися у фінал, де в усіх випадках поступалися суперникові (двічі – івано-франківському «Факелу» та одного разу київському МАУПу). Отож де ж здобувати титул, як не в рідному місті? Що й бажаємо футболістам, тренерському штабу та всім, хто вболіває за ФК «Тернопіль-ТНПУ».

 

А між тим, хоча тернополяни все розмірковують над виграшем чемпіонату, ще не завершилися групові змагання (наші земляки, як відомо, за два тури до завершення змагань оформили собі перше місце в дивізіоні). Так, у передостанньому турі на власному полі тернополяни переграли своїх земляків з Кременця – 1:0. Гол був забитий у дебюті матчу. Куріцький зробив передачу на передню штангу, Гаврилюк продовжив політ м’яча, і Богдан Семенець уже добивав «шкіряного» у порожні ворота. 100% гольові нагоди ще мали Гаврилюк, Семенець, але рахунок у матчі так і не змінився. Тим самим ФК «Тернопіль», маючи після 11 матчів 28 очок, відірвався від переслідувачів на 6 пунктів. Останній матч на груповому етапі тернополяни зіграли вчора, 24 травня, з «Буревісником» з Кам’янця-Подільського. На момент підписання газети до друку результат цього поєдинку ще не був відомий.

 

Газета “Номер один”

Коментарі вимкнені.