Тернопільский екіпаж виборов кубок на перегонах позашляховиків під Львовом

фото з архіву ФАУ Тернопільської обл.

15-17 липня у львівській області, біля Новояворівського полігону відбулися змагання позашляховиків «Кубок Тартака». Участь у перегонах приймали і тернополяни. Про це «Погляду» розповів президент Федерації автоспорту України в Тернопільській області Сергій Чапрак:

–       Тернопільська область на даних змаганнях була представлена в складі трьох екіпажів. Перший: Шаршонь Микола, Бичковський Іван на автомобілі Mercedes G клас. Другий: Чапрак Сергій, Чапрак Володимир на автомобілі Nissan Patrol GR. Третій: Петришин Олександр, Червінський Тарас на автомобілі Suzuki Samurai.

Регламентом було встановлено проведення змагань у форматі 36-годинного трофі-орієнтування. Почалися перегони о 20.00 в п’ятницю і завершилися о 8 годині ранку в неділю.

Після старту, уже практично на 12-ій точці змагань у тернопільського екіпажу на Nissan Patrol GR відмовив передній міст. А згодом зійшли з траси і тернополяни на Suzuki Samurai. Єдиний тернопільський екіпаж, котрий і далі продовжив боротьбу – Шаршонь Микола та Бичковський Іван на автомобілі Mercedes G. Вони набрали на 160 балів більше, ніж чемпіони у вищому класі TR3, таким чином виборовши перше місце в цьому ж класі.

–       Микола Шаршонь з Тернополя приймає участь в такого роду змаганнях уже не вперше, – пояснює пан Сергій. – Він відточує свою майстерність кермування автівкою ось уже шостий рік.

До слова, подібні змагання пройдуть і в тернопільській області. 26-28 серпня 2011 року біля села Рай, що на Бережанщині, відбудуться всеукраїнські перегони з елементами нічного, 24-годинного трофі-орієнтування. Організатори «Off road club Ternopil» та клуб “ATV-Tернопіль” очікують учасників із Закарпаття, Львова, Івано-Франківська, Києва.

–       Участь у цих змаганнях, на рівні з досвідченими спортсменами, можуть прийняти й усі бажаючі, – пояснює Сергій Чапрак. – Наприклад, у такій категорії, як TR1 – tourism. Головним критерієм є наявність повнопривідного автомобіля, або квадрацикла. Детальнішу інформацію шукайте на сайті клубу “ATV-Tернопіль“.

Люба Вовк, “Погляд”

 

Коментарі вимкнені.