Лідер гурту Холодне сонце вважає, що випускати диски – нерезонно

Нещодавно на Бучацькому музичному фестивалі «Рок-відрив» виступив уже відомий в Україні та поза її межами гурт «Холодне Сонце», який грає у стилі melodic rock. Серед творчого доробку «Холодного Сонця» два студійні альбоми, п’ять кліпів, два головних саундтреки до стрічок «Ninjas vs Zombies» та «Ninjas vs Vampires», знятих американською компанією «Endlight Entertainment», а також кілька синґлів. До здобутків також належать перемога у конкурсі реміксів австрійського проекту «Lame Immortelle» і включення «Calling» у синґл «Fallen Angel». Крім того, «Холодне сонце» брали часть у проекті «Свіжа кров» від каналу М1. Гурт виступав на численних українських музичних фестивалях, а також на таких відомих європейських фестивалях, як Castle Party та Wave Gotik Treffen. Про враження від фестивалю у Бучачі, творчі плани гурту читайте далі в ексклюзивному інтерв’ю для «Бучацьких новин» із солістом «Холодного сонця» Василем Гоцко.

 

– Доброго вечора. Надзвичайно приємно вітати Вас на фестивалі «Рок-відрив» у Бучачі. Чи вперше Ви тут? Як Вам місто, які залишись враження?

Так, в Бучачі ми граємо вперше. Раніше, я бував тут хіба що проїздом. Насправді дуже красиве місто. Взагалі, я люблю природу, люблю маленькі міста. Тим більше, враховуючи, що я живу в Києві, мені дуже часто не вистачає такого простору, такої невимушеності. Дуже гарний замок. Ми зробили собі невеличку екскурсію містом. Зараз я у пошуках локації для нашого нового кліпу, тому мені цікаві руїни та замки. Крім того, у Бучачі непогана архітектура.

 

– Чи насичений у гурту гастрольний графік?

Ну дякувати Богу, цього року ми маємо успішніший рік. Доволі багато концертів зараз. Попереду у нас ще фестиваль «Захід», концерт у Львівській області, потім концерт у Києві і фестиваль «Діти ночі».

 

– Свого часу «Холодне сонце» відіграли на кількох європейських фестивалях. Чи не плануєте цьогоріч поїздки закордон?

Можливо, наступного року. Поки що це тільки у планах. Зазвичай такі виступи тягнуть за собою багато нюансів: відкриття візи і таке інше. Тішить, що європейські фестивалі, як правило, відшкодовують гроші за проїзд учасникам, там дуже хороші умови.

 

– Як щодо нового альбому?


Офіційно сьогодні ми маємо два альбоми і багато синґлів. Ви знаєте, ми не є групою, яка дуже часто випускає альбоми. Скажімо так – я зараз не бачу змісту у частих альбомах, оскільки музична індустрія сьогодні фактично завмерла. Якщо говорити про купівлю дисків, то всі сьогодні качають з Інтернету, тому випускати альбом, аби його випустити – це просто нерезонно. Через це ми розуміємо, що краще спершу визріти альбомом. Ні, звичайно, у нас є зараз нові пісні, ми постійно їх напрацьовуємо, але більше увагу зосереджуємо на тому, аби конкретно працювати над якоюсь однією чи іншою піснею. Тобто зняти кліп, зробити синґл. Зараз плануємо знімати офіційний шостий кліп. Є кілька пісень, на котрі ми б хотіли зробити відео, але можу сказати, що ми вже зупинились на одній.

 

– Вибачте за банальність запитання, але чим Ви надихаєтесь, що є натхненням, яке дає змогу написати музику, слова, а потім зліпити це все докупи так, аби воно в першу чергу зачіпало Вас самих, а також слухачів?

Мені дуже подобається, як відповідає на це запитання режисер Девід Лінч: «Головне, закохатись у свою ідею». Звичайно, що є моменти, коли можна щось пережити в житті. Часто до мене приходить натхнення, коли я в дорозі і це мене якось вводить в наполовину медитативний стан, коли просто їдеш і дивишся у вікно. Це якось мене гіпнотизує, я заглиблююся у свої думки і починаю подорожувати розумом, і тоді у такому напівреальному стані народжується щось нове.

 

– На закінчення, хочу подякувати за розмову і попрохати традиційне побажання для читачів та слухачів Вашої музики.

Бажаю бути справжніми, бути собою, слухати не обов’язково те, що модно чи слухають інші, а те, що насправді тобі близьке до душі. Тоді ти сам будеш справжім, будеш особистістю, індивідуальністю.

 

Розмовляла Мар’яна Максим’як, Бучацькі новини

 

Коментарі вимкнені.