Тернопільський Статут будуть вдосконалювати

Проект Статуту територіальної громади Тернополя вдосконалюватимуть, заявив автор проекту Володимир Ханас. Документ, який розробляли протягом двох років, повинен стати кодексом писаних та неписаних правил мирної та злагодженої співпраці між органами місцевої влади, населенням та громадськими організаціями.

Володимир Ханас, автор Статуту територіальної громади Тернополя: «1 червня управлінням юстиції було зареєстровано Сатут, який був прийнятий на сесії Тернопільської міської ради. Статут територіальної громади станом на сьогодні є повноцінним документом, який забезпечує відповідні правила процедури до співжиття тернопільської територіальної громади».

За результатами незалежного експертного опитування, яке проводили ще у процесі розробки Статуту, такий документ громаді необхідний. У цьому впевнено більше 90% опитаних. Вони ж і склали список найбільш важливих питань, які будуть регулювати положення статуту.

Ірина Когут, координатор експертного опитування «Реалізація Статуту»: «Питання, пов’язані із самоврядування, – це 26%. Також дуже таким великим і проблемним для нашого міста є питання ЖКГ, благоустрою та інфраструктури транспорту. Тому експерти пропонують вносити ці питання на консультативне опитування. Таких є 20,6%. Бюджетні питання – 11,8%».

Попри те, що сам Статут вже офіційно затверджений, його положення ще потрібно вдосконалювати. Робоча група працюватиме над документом до того часу, поки він не буде складений ідеально – запевнив Володимир Ханас.

ІНТБ

 

-1 thoughts on “Тернопільський Статут будуть вдосконалювати

  • 17:57 | 19.07.2011 о 17:57
    Permalink

    виконують виборчі обіцянки. це вже друга влада, яка обіцяла статут, який свободівці наспіх при йняли, а тепер щось там вдосконалюють

  • 18:11 | 19.07.2011 о 18:11
    Permalink

    Навіщо мені статут???
    Вам нема про що поговорити? Чи за що себе похвалити? Як довго ви ще будете себе тішити тим що придумали такий проект?
    Повірте мені він не потрібен.

  • 22:33 | 19.07.2011 о 22:33
    Permalink

    Статут це конституція міста. без нього місцеве самоврядування – до одного місця. і добре, що розробили. приймуть остаточно – там побачимо.

  • 23:32 | 19.07.2011 о 23:32
    Permalink

    вдосконаленню, насправді, немає меж. добре, що прийняли – основа є, а там життя саме вноситиме коректури

  • 00:08 | 20.07.2011 о 00:08
    Permalink

    Ви смішні.Кому потрібен такий статут окрім вас? Він не є законом а лише слабкотілим зібраннямlдеяких норм законів . Ви хочете щоб він був основою всього тоді він повинен містити в собі всі міжнародні угоди, конституцію, закони, розпорядження кабміну… .
    Навіщо дублювати законодавство? Навіщо – хіба для того щоб потішити своє сомолюбство чи зробити ілюзію чергового досягнення?

    Вибачте за відвертість.

  • 00:24 | 20.07.2011 о 00:24
    Permalink

    …це вже навіть не велосипед. Це нікому не потрібне переведення паперу, часу, …
    Навіщо дублювати норми конституції чи законів. Все одо посилатись всі будуть не на статут а на норми законів. Юридичної сили такий документ матиме не більше ніж …

Коментарі вимкнені.