У Facebook готують український День Гніву

У популярних соціальних мережах почалася оперативна координація дій з підготовки та проведення всеукраїнської акції протесту День Гніву, яка призначена на 14 травня, – повідомляє ТСН.

 

На Facebook і в соцмережі “ВКонтакте” були створені офіційні сторінки, через які здійснюється інформування та мобілізація учасників майбутніх протестів, повідомив лідер громадянського руху “Спільна справа” Олександр Данилюк, який координує підготовку акції.

 

“Ми орієнтуємося на активну та інформовану частина суспільства, для якої Інтернет є базовим майданчиком для комунікацій і отримання інформації. Можливість миттєвого поширення повідомлень, притаманна соціальним медіа, стала головним аргументом на користь координації нашого протесту саме через соцмережі”, – розповів Данилюк.

 

За його словами, в різних мережах виявлено вже десятки неофіційних аккаунтів на тему організації Дня Гніву і з відповідним контентом.

 

“Очевидно, що є серед них сторінки, створені нашими однодумцями, які щиро хочуть допомогти, але є й такі, які зареєстровані особами, які відомі нам як відверті провокатори. Тому приносимо вибачення громадянам, які намагаються нам чесно сприяти, але з огляду на ризики просимо всіх довіряти тільки інформації з наших офіційних сторінок”, – зазначив координатор руху.

Коментарі вимкнені.