Уряд має намір відключати електрику і тепло у боржників

Фото obozrevatel.com

Кабінет міністрів має намір скасувати заборону на відключення від мереж боржників за електроенергію і тепло. Про це сказано в розпорядженні уряду від 13.07.2011 р. про орієнтовний план законодавчої роботи на 2011 рік.
“Розробимо і впровадимо механізм відключення боржників за тепло (за винятком певних категорій споживачів, зокрема лікарень, стратегічно важливих об’єктів)”, – пояснюють в уряді.

Зокрема, у розпорядженні сказано про намір скасувати “заборону щодо відключення боржників енергопостачальними компаніями та впровадження відповідальності споживачів за несвоєчасну оплату спожитої електроенергії та отриманих житлово-комунальних послуг” з метою “підвищення рівня платіжної дисципліни споживачів електроенергії та отриманих житлово-комунальних послуг”.

Також планується внести зміни в закон “Про особливості передачі в оренду або концесію об’єктів централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності” заради залучення фінансових ресурсів вітчизняних та міжнародних організацій для реалізації інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства.

 

Коментарі вимкнені.