В Чорткові привертатимуть увагу до “Невидимих людей”

9 листопада у Чорткові, що на Тернопільщині, в приміщенні Бучацької єпархії УГКЦ, відкриється фотовиставка соціальної тематики «Невидимі люди», присвячена людям з особливими потребами.

Свої роботи виставлятиме молода фотомайстриня з Мінська Тетяна Сафонова. Виставка організовується вперше для того, щоб привернути увагу суспільства до людей з особливими потребами, почути їх проблеми та незручності, довести, наскільки вони потрібні людству і Церкві зокрема.

Тетяна Сафонова спеціально приїде в Чортків, аби поряд зі світлинами мінських дітей з вадами експонувати фото чортківських діток-інвалідів. Саме для них у понеділок вона влаштує фотосесію. Мету свого приїзду Тетяна пояснює так: «Я хочу розповісти про людей-інвалідів. Про тих, хто позбавлений можливості тішитись життям і користуватись благами повноцінного життя, які всі решта. Багато-хто намагається їх не помічати. Відвертає погляд, бачачи їх у парках, магазинах і просто на вулиці. Немає їх вини у тому, що вони народились з відхиленнями розвитку. Їм важко у цьому світі. Але у них є шанс радіти, мріяти, любити і бути любленими, не зважаючи ні на що. І в цьому їм може допомогти їх оточення і суспільство в цілому. Вони, як і будь-яка людина, мають право на життя. У цьому можете допомогти їм і ви».

Виставка має відкритись за участю Владики Дмитра, духовенства єпархії, представників громадських організацій, влади та творчої інтелігенції. Світлини можна буде подивитись включно до 12 листопада.

Щиросердечно запрошуємо всіх небайдужих, повідомляє сайт УГКЦ.

Довідка

Тетяна Сафонова (30 р.) народилась у далекій Республіці Комі в Росії. У 1992 р. переїхала у Білорусь. У місті Молодечно закінчила школу, а у Вілейці – Недержавний технікум бізнесу і права.

Захоплення фотографуванням розпочалось у Тетяни в 25 років. Вона закінчила курси фотографічного мистецтва. За допомогою фотоапарата дівчина навчилась висловлювати те, чого не передаси словами.

Тетяна має дві мрії: першу – стати більш професійним фотографом і другу – допомагати людям. Допомагає людям фотомайстриня по-різному, особливо наділяє увагою дітей-інвалідів, спілкується з ними і, звичайно ж, фотографує.

Коментарі вимкнені.