До тернопільської “Ниви” застосували “камасутру”

Згідно з рішенням дисциплінарного комітету ПФЛ з футбольного клубу «Нива» (Тернопіль) знято шість очок. Причиною таких санкцій стало систематичне невиконання клубом рішень ДК в частині проведення розрахунків з колишніми футболістами клубу. Це питання неодноразово розглядалося на засіданнях – кінцевий термін для сплати заборгованості настав 15 листопада, проте зобов’язань клуб не виконав і таким чином втратив 6 турнірних очок. Аби прояснити ситуацію кореспондент «СПОРТИВКИ» поспілкувався з тренером тернополян Богданом Стронціцьким. 

-У ході цього чемпіонату з нас вже зняли 9 очок. Спочатку зняли 3, а зараз вже 6. Якби не цих 9 очок «Нива» була б точно у п’ятірці команд другої ліги нашої групи. А так, зараз команда знаходиться на четвертому місці знизу. На мій погляд, такі рішення несправедливі. Давайте тоді будемо робити так: не заявляти команди, які мають борги. Оскільки вже розпочали чемпіонат, то для чого таке робити? Це просто порнографія, скажу так. Спортивний принцип фейр-плей знищено… А якщо б команда зараз боролася за вихід у першу лігу, а нам зняли 9 очок? Як би це виглядало?! Це взагалі несправедливо. 

-Богдане Едуардовичу, враховуючи це, який психологічний стан гравців команди зараз?

-Теперішні футболісти команди зараз телефонують, запитують, як, чому, де справедливість і куди дивиться ПФЛ? Чим мотивуються такі висновки зараз? Там такі нечувані суми боргу зараз називають, яких навіть до початку чемпіонату не було. Це, звісно, їхнє питання. Однак вважаю, що так не повинно бути. Це можна назвати однозначно – повний бардак.

-А чи не буде у такому разі «Нива» оскаржувати рішення, тобто подавати апеляцію?

-Зараз нам необхідно передусім закінчити чемпіонат, друге коло. Команді буде допомагати пан Фірташ, і я думаю, що все налагодиться. Все одно нам не залізти у групу команд, які є серед лідерів. Тому проведемо збори і будемо готувати команду до того, щоб влітку ставити завдання виходу у першу лігу. Будемо награвати склад, нових футболістів.

-Наскільки я зрозумів, то, крім місцевих виконавців будуть й футболісти з інших міст України. Можливо, когось зі Львова візьмете?

-Гадаю, що такий варіант є найбільш оптимальним. З цього складу, який зараз є, залишиться 5-6 футболістів, а решту ми будемо укомплектовувати тернопільськими і львівськими молодими футболістами. Будемо награвати їх для того, щоб на наступний рік вирішувати завдання.   

Коментарі вимкнені.