В Тернополі навчили грузинського гуцула малювати писанки

Школу писанкарства, яку організовують активісти тернопільської „Молодої просвіти”, в понеділок відвідав представник грузинської діаспори Києва Лаша Мукбаніані. В приміщення пласту Грузин прийшов у вишиванці, намалював одну писанку та пригостив дітей традиційними грузинськими солодощами – чурчхела.

„В нас в Грузії писанок не малюють. На Великдень яйця фарбують в один колір”, – розповів Лаша.

 

На своїй писанці грузин намалював хрест, написав слово Gvilia –яке є назвою торгової марки, яку він представляє, і залишив свій автограф. Розмальоване яйце подарував лідеру організації «Українська справа» Олегу Вітвіцькому. Саме на його запрошення Мукбаніані відвідав Тернопіль.

Лаша Мукбаніані розповів, що в його країні дуже подібні до українських християнські традиції. Однак, посту грузини, дотримуються значно суворіше ніж українці.

«Весь піст грузини їдять тільки рослинну їжу, а останній тиждень тільки хліб і воду. Цього дотримуються десь 80% населення», – розповів чоловік.

Лаша вже сім років живе в Києві. Сам родом з гірського району північної Грузії. Жартома називає себе грузинським гуцулом.

Під кінець своїх відвідин грузинський гість подарував дітям традиційні солодощі своєї країни – чурчхела. Розповів, що він з партнерами розпочав розповсюджувати в Україні цей продукт, якого раніше на нашому ринку не було.

Загалом за два тижні школи писанкарства «просвітяни» планують навчити 400 чоловік в Тернополі малювати великодні яйця. Заняття проводять кожного дня в 11 школах міста.

 

Коментарі вимкнені.