В Тернополі пройшла Міжнародна конференція християн медиків

На базі Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я Горбачевського відбулася друга міжнародна конференція християн медиків.

Близько 400 делегатів з Великобританії, США, Канади, Нідерландів, Сербії, Росії та інших країн впродовж двох днів обговорювали актуальні питання сучасного стану медичного забезпечення в Україні та медичної практики в інших країнах. Своїм досвідом з молодими фахівцями–медиками ділилися науковці та викладачі Оксфордського університету, медичного Королівського Коледжу Великобританії, університетів Данді, Саусхемптону та інших.

Основною темою конференції стало питання цілеспрямованості сучасної медицини. Учасники взяли участь у мастер-класах і семінарах, а також дискутували з визнаними фахівцями своєї сфери та проводили час у спілкуванні з колегами.

Співорганізатор конференції, голова обласного сосередку партія Християнсько-демократичний союз Іван Мудрий зауважив: “ Ця конференція об’єднала багатьох лікарів-професіоналів з різних країн. Але крім професіоналізму лікар обов’язково повинен мати cерце. Тому я хочу побажати вам, щоб ви мали хороше серце до людей”. В рамках конференції від обласного осередку ХДС вручено подарунковий сертифікат на 5 тисяч гривень  другій міській лікарні на придбання медикаментів для лікування дітей та вагітних жінок.

“Ми хочемо створити нові правила гри в медицині, які засновані на високому професіоналізмі і вченні Ісуса Христа» – зазначає координатор конференції, голова «Альянсу християн-професіоналів» Ростислав Семіков. – Хтось приходить в медицину, щоб заробити кошти, а хтось, щоб служити Богові. Тому ми закликаємо лікарів, журналістів, педагоїв, підприємців, щоб вони свою професію розглядали не, як спосіб наживи чи самоствердження, а служіння для людей і для Бога, в Церкві та суспільстві” .

Священик Катедрального собору української греко-католицької церкви о. Мартин Хомів сказав: “Церква – це не будівля, це живі люди. Тому людина віруюча, перш за все, є активною у своїй вірі там, де вона працює. Для цього такий віруючий повинен бути свідомий у християнській моралі.”

Організатори сподіваються, що конференція стане доброю традицією, що дозволить молодим медикам християнам краще познайомитися та обмінятися цінним досвідом зі своїми колегами з інших країн.

 

Захід відбувся за підтримки Партії Християнсько-Демократичний Союз, «Альянсу християн-професіоналів», «Християнської медичної асоціації», а також таких авторитетних міжнародних організацій як PRIME Partnerships in International Medical Education (Великобританія),  Mission to the World (США), International Christian Medical & Dental Association (ПАР).

Коментарі вимкнені.