Які школи реорганізували та закрили на Тернопільщині

На Тернопільщині реорганізовано  Возилівську  ЗОШ І-ІІ ст. у загальноосвітню школу І-ІІІ ст. Бучацького, ЗОШ І-ІІ ст.  с.Васильківці Гусятинського районів у спеціалізовану школу І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін.

З метою охоплення дітей дошкільною освітою при загальноосвітніх школах реорганізовано Урманську ЗОШ І-ІІ ст. Бережанського,  Сков”ятинську ЗОШ І-ІІ ст. Борщівського і  Клебанівську ЗОШ І-ІІ ст. Підволочиського районів у навчально-виховні комплекси «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ст. – дошкільний навчальний заклад»

Через відсутність учнів за згодою територіальних громад закрито Лежанівську ЗОШ І ст.  Гусятинського району, тимчасово призупинили діяльність 3 школи І ступеня (Гиньківська Заліщицького, Великобілківська Лановецького, Малочорнокінецька Чортківського районів) та 1-4 класи у Кип’ячківському НВК  “загальноосвітній навчальний заклад І ступеня – дошкільний навчальний заклад” Тернопільського  району.

У зв’язку з демографічною ситуацією зберігається тенденція до зменшення кількості учнів, в середньому 4,5-6,0 тисяч чоловік в рік. Відповідно зменшується наповнюваність шкіл, так: 91 з 231 ЗОШ  І ступеня в області   мають    наповнюваність   менше 10 учнів, 45 з 343 ЗОШ І-ІІ ступенів мають наповнюваність менше 40 учнів  і   33 з 299 ЗОШ І-ІІІ ступенів  працюють з наповнюваністю менше 100 учнів, – повідомляє прес-служба Управляння освіти і науки в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.