За хабарі ДАІ будуть відповідати водії

Співробітники органів прокуратури Тернопільщини склали кілька протоколів про вчинення корупційного правопорушення водіями. Шофери намагалися відкупитися від інспекторів ДАІ.

Зокрема, такі випадки зареєстрували у Бучацькому, Гусятинському та Підгаєцькому районах. У прокуратурі пояснили, що з введенням у дію Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» суб’єктами відповідальності стали фізичні особи, яких можна покарати за надання неправомірної вигоди.

«Термін дії нового закону ще невеликий, але, як свідчить практика, фізичними особами-порушниками найчастіше стають водії, що пропонують працівникам ДАІ по 20-100 гривень за «безболісне» вирішення проблем із перевищенням швидкості тощо. Відтепер за намагання «винагородити» автоінспектора передбачений адміністративний протокол про вчинення корупційного правопорушення. У суді доведеться сплатити штраф – від 850 до 2550 гривень», – зазначили у прокуратурі.

-1 thoughts on “За хабарі ДАІ будуть відповідати водії

  • 18:19 | 15.09.2011 о 18:19
    Permalink

    Всьо у нас харашо.У потягах провідники продають пиво,а як відкоркуєш і трохи хильнеш той же провідник буде вимагати сплатити штраф за розпиття.люблю цю уркаїну.

Коментарі вимкнені.