Заступника голови приймальної комісії інституту спіймали за хабарництво

Днями співробітники управління боротьби з організованою злочинністю у Тернопільській області затримали на гарячому хабарника-освітянина. Заступник голови приймальної комісії інституту, що в одному із районних центрів, вимагав дві тисячі доларів хабара у жителя Львівської області.
Як повідомив виконуючий обов’язки начальника УБОЗу в Тернопільській області Володимир Мамай, до вузу, який займається підготовкою спеціалістів підприємництва та бізнесу, намірялася вступити на навчання донька одного із жителів сусідньої області. За 2000 доларів освітянин пообіцяв допомогу у влаштуванні абітурієнтки на державну форму навчання. Викладач запевнив, що надалі підтримуватиме студентку, допомагатиме їй успішно закінчити інститут. Після того, як заступник голови приймальної комісії взяв у львів’янина купюри, на яких красувалися американські президенти, в перебіг подій втрутилися міліціонери. Оперативники затримали викладача та вилучили отримані ним «зелені».
Слідчі районної прокуратури порушили за фактом одержання хабара службовою особою кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 368 (частина 3) Кримінального кодексу України. Працівники обласного УБОЗу встановлюють інші факти отримання хабарів освітянином. Триває розслідування. Підозрюваного у хабарництві поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

Коментарі вимкнені.