Гастрономічний туризм — завжди важлива частина моїх подорожей, — Ірина Скоробогата

Спочатку тернополянка Ірина Скоробогата розповіла читачам “Погляду” про візит у так званий трикутник Далі, відтак про ТОП-10 маловідомих місць у Барселоні, які слід обов’язково побачити в Іспанії. Завершується цикл публікацій іспанськими смаколиками, якими частувалася Ірина.

Гастрономічний туризм  – це завжди важлива частина моїх подорожей. Бо як же можна пізнати країну, культуру не спробувавши її на смак?)) Раджу й нашим читачам не їсти знайому їжу у мандрівках, а куштувати нове!

Отже, передусім, у вас є вибір: їсти в ресторанах, кафе, купувати продукти у магазині (або, уже готові страви і, наприклад, розігрівати їх), або готувати самому, якщо є можливість.

Раджу спробувати місцеву паелью. Це найбільш відома тепла страва з рису у цьому регіоні. З сивої давнини її готували на вулицях винятково чоловіки у спеціальних сковорідках величезного розміру, додаючи морепродукти або м’ясо, овочі, спеції. Місцеві розповідали, що рецептів паельї понад трьох сотень.

Загадкове слово «тапас», який є частиною іспанської культури. Тут навіть є дієслово ‘tapear’ – «ходити по барам, спілкуватися з друзями і їсти тапас». Є легенди, що у деяких барах Барселони і взагалі Іспанії його безкоштовно дають до кожного напою. Але я такого не знайшла. Треба їхати ще раз))).

Тортилья (tortilla de patatas) – омлет з яєць, картоплі та цибулі зі спеціями, можливо, з грибами, болгарським перцем, шпинатом, сиром…

Хліб з помідором (pa amb tomàquet)- злегка підсмажені скибки білого хліба (тост), натерті часником і половинкою помідори, политі оливковою олією. Є в меню, напевно, усіх закладів Барселони))

Гаспачо – холодний суп з протертих помідорів, а також огірків, оливкової олії й прянощів. Особливість гаспачо в тому, що це один з небагатьох супів, в яких жоден продукт не проходить термічну обробку.

Турони – національні іспанські цукорки  з медом та горіхами. Раджу спробувати, хоча б раз)

А ще, на заході сонця зайдіть у чірінгіто (кафешка на пляжі). Скажіть офіціанту Hola! І займайте столик поближче до моря. Закрийте очі і вдихніть аромат ночі. Є шанс, що коли ви їх розплющите перед вами буде стояти вона…- символ Іспанії, уособлення духу фієсти – Сангрія! Ділюся таємним рецептом, тільки тссс…, нікому не розповідайте)))

Головні її інгредієнти: вино, хороший настрій, фрукти, лід! Ідете у великий супермаркет, купуєте сангрію (якщо не має, тоді червоне, або біле напівсолодке вино), улюблені фрукти: апельсини, лайм, яблука, лимони, полуницю, диню, персики…. Можна ще взяти пляшечку рому. По дорозі додому дзвоните друзям, а поки вони збираються до вас, у великий графін наливаєте сангрію (вино), нарізаєте шматочками фрукти і залишаєте в холодильнику, щоб напій настоявся. І через годинку, наливаючи у стакани Сангрію, ділитеся з гостями духом Іспанії! Можете ще додати лід, або декілька грам рому для різноманіття смаку! А ще експериментуйте і шукайте свій ідеальний рецепт Іспанії вдома))

Коментарі вимкнені.