На Тернопільщині домашні консерви довели до біди
24 листопада до реанімаційного відділення Монастириської центральної районної лікарні госпіталізовано двох жителів села Високе Монастириського району Тернопільської області, громадян 1995 та 1988 років народження, які орієнтовно 21.11.2014 вживали страви консервованої продукції домашнього приготування.
Згідно з медичним висновком Комунальної установи Монастириської районної ради «Монастириське районне територіальне медичне об’єднання» від 25.11.2014 № 911 у обох громадян встановлено діагноз «Харчовий ботулізм, езофарінгоофтальмоплегічний синдром», стан потерпілих – стабільно важкий.
Дана подія класифікується, як надзвичайна ситуація об’єктового рівня природного характеру, що пов’язана з одночасним отруєнням людей у результаті споживання неякісних продуктів харчування.
Коментарі вимкнені.