У Тернополі розбещенні пішоходи

На перший погляд встановлення світлофорів по нашому місту для безпечного переходу пішоходами доріг є непоганим. Але це тільки на перший погляд …

В рішенні любої проблеми завжди є свої плюси та мінуси. І там де плюси “перемаають”, то проблемне питання вирішується добре і без шкоди. Ну а там де більше мінусів відповідно – погано. Проблема нібито і вирішенна, але від такого рішення значно більше шкоди та зла ВСІМ причетним.

Основний та самий небезпечний мінус світлофорів – вихлопні та отруйні гази від автівок. І це вже давно зрозуміли у світі, тому іприбирають світлофори по мірі можливості. А якщо це суто “пішоходний” світлофор, то обов’язково встановлюють “кнопку” пішохода.

Проблема пішоходів та автомобілів не нова, як для нас так і для всього людства. Але якщо те “людство” приймає рішення з перевагою плюсів, то у нас в Тернополі чомусь системно приімають мінусові рішення.

Турбота про безпеку пішоходів з боку мера міста похвальна та заслуговує на підтримку. Одне тільки не враховують в мерії, що безпека пішохода, то в першу чергу справа самого пішохода. І непотрібно, де тільки комусь захотілось перейти дорогу, одразу тицяти світлофор.

Свілофор – то вирішення проблеми, де більше мінусів, значно більше. А от обладнання переходів всіма необхідними знаками та ще так щоб їх було добре видно здалека, і головне- освітленням переходів !!!!, це вирішення проблеми пішоходів з більшою кількістю плюсів. В нашій мерії нажаль не знають, що в край необхідних умовах всеж встановлюють світлофор, але одразу з “кнопкою” пішохода. Тоді не буде такого як тепер в Тернополі – купа автівок стоіть та газує на світлофорі, а пішоходів нема !

А якщо ще проводити системну та регулярну роботу з пішоходами по роз’ясненню відповідальності за порушення правил переходу доріг, то і “дорожних пригод” поменьшає.

Весь цивілізований світ в рішенні проблеми “пішоход – автомобіль” рухається в сторону саморегуляції та поваги одним одного.

Проблема “розбещенності ” пішоходів в Тернополі дуже гостро повстала не вчора і не сьогодні. І вирішення цієї проблеми шляхом встановлення світлофорів, то є хибний шлях.

З повагою, Олександр Башта, небайдужий до свого життя.

Коментарі вимкнені.