Алкоголь у Тернополі вночі продають з-під прилавка

АлкогольЗгідно з рішенням Тернопільської міської ради, алкоголь у місті в нічний час не продають уже 2 місяці. Заборона не дозволяє торгувати спиртним після 22:00 до 08:00. Але дотримуються вказівки міської влади не всі, каже мер Сергій Надал.

Сергій Надал: «Цих випадків є не так багато, але, на превеликий жаль, вони до цього часу залишаються. Саме цікаво, що торгівля відбувається не у великих магазинах, а переважно у невеличких магазинах, які розташовані десь на зупинках. Переважно, торгівля здійснюється не відкрито, а з-під прилавка. Тобто все ж таки вони розуміють, що роблять речі, які заборонені».

Порушників закону про реалізацію алкоголю в Тернополі виявляє недавно створене управління муніципальної поліції. За словами правоохоронців, відповідальність за продане спиртне нестиме не лише касир, а й адміністрація магазину. Відповідно, підприємці вже неодноразово просили скасувати прийняте міською радою рішення.

Сергій Надал: «Були певні спроби цих підприємців звертатися до правоохоронних органів, органів прокуратури з тією метою, щоб скасувати дані рішення міської ради. Але є розуміння прокуратури як області, так і міста, є розуміння правоохоронних органів, що таке рішення є необхідним. Тому що воно зменшує кількість злочинів, зменшує кількість тих хуліганських випадків, які відбуваються».

Забезпечити порядок у Тернополі та серед його мешканців повинна муніципальна поліція.

ІНТБ

Коментарі вимкнені.