До податківців 69 разів звернулись письмово

За чотири місяці цього року податківці Тернопільської області розглянули 69 письмових звернень, а на особистих прийомах у посадових осіб податкових органів побувало 69 громадян.
В письмовому вигляді громадяни в основному звертались по питаннях, пов’язаних з ідентифікаційними номерами. В зв’язку з набранням чинності норм Податкового кодексу України громадян також цікавили питання з оподаткування підприємницької діяльності та питання з податку на доходи фізичних осіб, зокрема, з такими зверненнями звернулось 16 громадян письмово, а 37 громадян записались по таких питаннях на особистий прийом. Варто зазначити, що сім письмових звернень громадян містили інформацію про ухилення від сплати податків.
Загалом до податкових органів області звернулось 45 приватних підприємців, а на особистих прийомах у посадових осіб було 22 представника підприємств.
Нагадуємо, що право громадян звертатись до органів державної влади в письмовому або усному вигляді затверджено Конституцією України. При цьому, коли громадянин вирішить написати заяву, скаргу чи пропозицію, йому слід дотримуватись вимог Закону України «Про звернення громадян». До органів державної податкової служби можна звернутись за місцем проживання з питань, що стосуються оподаткування, недоліків у роботі податкових органів, адміністративної відповідальності тощо.
Крім того, попередньо записавшись, громадянин може усно звернутись до податківців на особистому прийомі. Ознайомитись з графіком особистого прийому громадян посадовими особами податкових органів області та порядком запису на прийом можна на веб-сайті www.rsta.tr.ukrtel.net в розділі «Приймальня громадян».

Коментарі вимкнені.