На Тернопільщині Партія регіонів здійснює “зачистку” перед парламентськими виборами

11 листопада 2011 року під час чергової сесії Бучацької районної ради депутат від Партії регіонів вніс до порядку денного питання про висловлення недовіри заступнику голови Бучацької районної ради свободівцю Василю Вонсяку.

Попри грубе порушення регламенту районної ради, Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус депутатів місцевих рад”, це питання таки було внесено до порядку денного. Ані проекту рішення із цього питання, ані обговорення не було. Крім того, свободівець Василь Вонсяк не був присутній на сесії у зв’язку з хворобою. Відповідно, він не мав можливости ні апелювати, ні дати відповіді на звинувачення на його адресу.

Для того, аби люди не знали правди про те, що відбувається у сесійній залі, засідання вирішили провести у закритому режимі. Всередину не впускали депутатів інших місцевих рад, помічників депутатів, представників ЗМІ. Голова райради не звертав уваги на численні запитання щодо порушення прав, гарантованих законами та Конституцією України. Відверто ігнорували їх і начальник міліції в Бучацькому районі та заступник прокурора району.

За це проголосували загалом 46 депутатів – представники Партії регіонів, Аграрної партії, БЮТу та “Фронту Змін”, а також по одному депутату від УНП і Соцпартії. Не голосували депутати від ВО “Свобода”, “Нашої України”, УНП та “Народного Руху України”.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” вважає, що рішення було ухвалено з грубим порушенням законодавства, і буде звертатися до прокуратури та міліції з цього приводу.

На зразок схеми скуповування “регіоналами” “тушок” у Верховній Раді, схожий приклад створення коаліції відбувся і в Бучацькому районі. Нова провладна більшість у Бучацькій райраді – Партія регіонів, БЮТ–”Батьківщина” та “Фронт Змін”.

Абсолютно очевидно, що провладна партія готується до парламентських виборів. Один із кроків у цій підготовці – це зачистка округів та усунення посадових осіб в органах місцевого самоврядування Тернопільщини, які є представниками опозиційних сил, – повідомляє прес-служба ВО “Свобода”.

-1 thoughts on “На Тернопільщині Партія регіонів здійснює “зачистку” перед парламентськими виборами

  • 21:40 | 11.11.2011 о 21:40
    Permalink

    свободівці всі однакові. живуть за подвійними стандартами – вони ж недовіру меру Львова хочуть оголосити

Коментарі вимкнені.