На Тернопільщині збільшується кількість наркоманів

На Тернопільщині кількість наркозалежних людей зростає. Так стверджує начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВСУ в Тернопільській області. Із наркоманією правоохоронці боряться цілий рік. За шість місяців дві тисячі одинадцятого року вже виявили близько двісті вісімдесяти злочинів, пов’язаних зі зберіганням та збутом наркотичних речовин. Найбільше роботи правоохоронцям випадає саме на літо – сезон вирощування нарковмісних рослин.

Щороку протягом літа, а також вересня, українські правоохоронці проводять операцію “Мак”, спрямовану на недопущення посівів маку та коноплі, вирощування яких дозволяє лише відповідна ліцензія. Все ж люди не завжди дослухаються до застережень. На Тернопільщині за перший місяць проведення операції “Мак-2011” вже виявили майже тридцять фактів, пов’язаних зі зберіганням та збутом наркотичних речовин. За незаконними посівами нарковмісних рослин в області лідирує Гусятинський район.

– Працівники цього підрозділу Гусятинського райвідділу на сьогоднішній день вже виявили сім посівів маку. З них на одній присадибній ділянці було виявлено близько тисяча п’ятсот рослин маку, на іншій було близько тисячу шістсот маку. Також є місця, де вже виявлено нами досить, скажімо, солідну кількість посіву коноплі. В Збаразькому районі їх було виявлено сто рослин. В цьому ж самому Гусятинському районі – близько 90 рослин, в Бережанському – близько 90 рослин, – розповів ТВ-4 начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВСУ в Тернопільській області Анатолій СІВЧУК.

Кримінальна відповідальність настає, якщо коноплі вирощують більше тридцяти рослин, маку – понад сотню рослин. У менших кількостях передбачені чималі штрафи. Втім попри сувору відповідальність, каже Анатолій Сівчук, кількість наркозалежних на Тернопільщині збільшується, тож попереду ще чимало роботи і найважче доведеться, як свідчить досвід попередніх років, у липні-серпні.

– Саме в цей час активізується значить злочинна діяльність як і наркозалежних осіб, тому шо внас зберігання наркотичних засобів тоже кримінально-відповідальне діяння, от, так і осіб які звичайно хочуть заробити на цьому гроші. Тобто збувачі наркотичних засобів або наркотичної сировини. От і через то ці два місяці практично випадають, ну самої кропіткої роботи як і всіх правоохоронних органів так і я думаю шо і органів державної влади, – каже Анатолій СІВЧУК.

 

Офіційно операція “Мак-2011” на Тернопільщині закінчується тридцятого вересня.

Коментарі вимкнені.